Veliki problem je talog kafe koji je ostao od kafe. Često ih na prvi refleks jednostavno isipamo u sudoperu. Ovo je greška koja može dovesti do začepljenja cevi. Nije bolja ideja ni WC šolja. Nisu ni kante za smeće i ne bi ih trebalo koristiti na taj način.
Nisu svi svesni, ali talog kafe je bio otpad i trebalo bi da ide u ovako obeležen kontejner. Umesto u sudoperu, hajde da ih bacimo u odgovarajuću kantu, istu onu koju imamo za otpad od hrane. Tu treba da nađu kore od povrća i voća, ljuske jaja, talog od kafe i čaja, uvenulo cveće i biljke i ostaci biljne hrane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Međutim, pre nego što se rešite taloga kafe, vredi znati neke zanimljive upotrebe ostataka popularnog pića. Ispostavilo se da može biti pd koristi za vas, na primer u vašoj bašti. Odlično deluju kao đubrivo, samo ih posipajte po zemlji. Takođe za biljke u saksiji.
Talog od kafe obezbeđuje važne hranljive materije kao što su azot, fosfor, magnezijum, kalijum i bakar. Takođe imaju blago kiseli pH, tako da neutrališu kalcijum koji se nalazi u slavini.
Druga upotreba ostataka kafe je da se napravi neutralizator mirisa i apsorber vlage. Samo je osušite, stavite u široku posudu i stavite u frižider ili ormar. Možete dodati malo svog omiljenog eteričnog ulja.
Sve popularniji način korišćenja taloga od kafe je zamena soli i peska na trotoaru. Takođe sprečavaju klizanje, a istovremeno su ljubazniji prema okolini i našoj obući.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
LUDILO U PANČEVU Čukarički u 90+3. minutu do pobede i plej-of mesta

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
