Pažnja, pažnja! Ljudsko telo DEHIDRIRA za samo POLA SATA, obratite pažnju - ovo su SIMPTOMI!

Najžena Vesti 12.08.2021 11:27 0

U najvećem riziku su oni koji obavljaju aktivnosti napolju po vrelim danima, bilo da su to rad na građevini, kopanje u bašti ili vežbanje

Pažnja, pažnja! Ljudsko telo DEHIDRIRA za samo POLA SATA, obratite pažnju - ovo su SIMPTOMI!

unsplash.com

Samo 30 minuta po vrelom letnjem danu je dovoljno da dehidriramo. Ovo su simptomi i načini da sebi pomognete

Lekar hitne medicine dr Dejvid Dela Đustina objasnio je kako se može dogoditi dehidratacija tokom vrelih dana, koji su simptomi i kako da pomognete sebi.

Pročitajte i koje piće je najgore po vrućini, kao i koja greška u ishrani koju često pravimo, a ovo su saveti dr Dela Đustine kako ne biste dehidrirali.

U najvećem riziku su oni koji obavljaju aktivnosti napolju po vrelim danima, bilo da su to rad na građevini, kopanje u bašti ili vežbanje. Kod njih se dehidratacija može dogoditi za svega 30 minuta!

- U običnim uslovima, možemo izgubiti previše vode za samo sat vremena ako je ne nadomestimo. Ako sedite u stanu bez klime, trebaće vam par sati jer niste aktivno pod opterećenjem, ali se dehidratacija ipak može dogoditi - objašnjava Dela Đustina.

Vlažnost ovde takođe igra važnu ulogu. Telo se hladi tako što izbacuje znoj koji isparava sa površine kože, i kada je vlaga u vazduhu velika, taj znoj ne može da ispari, zbog čega nam je samo još teže i ne možemo da se rashladimo.

Glavni znaci dehidratacije biće tamniji urin, mučnina ili osećaj vrtoglavice. Odmah se prebacite u rashlađeniji deo stana ili uđite unutra, ako ste bili napolju, i nadomestite izgubljenu vodu. Ako ste primetili neki od ovih signala, potrudite se da pijete bar malo vode na sobnoj temperaturi svakih 15 minuta. Ako vam nije bolje posle pola sata, potražite savet lekara.

Komentari (0)
Loading