PANIKA MEĐU TURISTIMA Napuštaju Hrvatsku zbog neobičnih i bolnih fleka – Da li je u pitanju lišmanioza?

Slobodanka Ćorić Vesti 13.08.2024 11:32 0

Slovenački turisti beže iz Hrvatske zbog neobičnih fleka koje bi mogle biti opasne!"

turisti

Printscreen/Youtube

Grupa slovenačkih turista iz kampa na Murteru napustila je Hrvatsku nakon što su na telu primetili neobične fleke, čiji uzrok, za sada, nije poznat.

Neki su odmah pomislili da bi u pitanju mogle biti stenice, dok je jedna lekarka posumnjala da bi uzrok mogla biti peščana mušica koja prenosi lišmaniozu.

Slovenački turisti su na jednoj grupi na Fejsbuku podelili svoja iskustva sa neobičnom pojavom. Prema njihovim rečima, mrlje koje su se pojavile ne samo da se šire i otiču već uz to strašno peku i neverovatno svrbe.

Jedan od članova grupe ispričao je da mu je u unajmljenoj prikolici nešto smetalo već od prvog dana. Isprva su mislili da su u pitanju stenice, pa su temeljno oprali posteljinu, tretirali je parom i koristili razna sredstva protiv insekata.

Međutim ništa od toga nije pomoglo jer se ugrizi nisu smirili, nego ih je bilo sve više, a mrlje su se širile. Jednoj porodici su lekari prepisali antibiotike i antihistaminik.

- Pisala sam svojoj doktorki, ona je jedina rekla da se možda radi o 'peščanoj mušici' - napisala je jedna žena, uz objašnjenje da stvar nije potvrđena, da se za sada samo nagađa.

Druga Slovenka je napisala da je deo noći provela u Hitnoj pomoći i primala intravenozne lekove.

- Mrlje bole, svrbe, peku. Psihički sam i fizički iscrpljena - navela je i dodala da je došla do zaključka da je jedino rešenje povratak kući iako im je to teško palo jer su na dugo očekivanom i plaćenom odmoru, preneo je hrvatski portal Index.

Još nekoliko turista koji imaju slična iskustva oglasilo se u komentarima.

- Sutra se vraćam doktoru, dogovaramo se za pretragu na lišmaniozu - napisao je jedan Slovenac.

Komentari (0)
Loading