Svi grešimo: Doktor objašnjava kako treba da peremo zube, ovaj način je definitivno najbolji

Vesti 08.05.2024 20:57 0

Ako perete po istom obrascu iz dana u dan to može značiti da preskačete neka mesta...

zubi

Shutterstock

Verovatno jedva razmišljate o tome kako perete zube, ali postoji nekoliko uobičajenih grešaka koje pravite koje bi mogle da naškode vašem osmehu.

Da biste bili sigurni da svakodnevno čistite svoje zube na najbolji mogući način, dr Ferakh Hamid je podelio šta ne treba da radite.

Nedovoljna količina vode i nanošenje paste za zube direktno na zube je vodeći uzrok promene boje zuba.

Pored toga, pranje zuba prerano nakon pijenja ili unušenja kisele hrane, poput pomorandže i paradajza, u organizam može doprineti tome da vaši zubi ne izgledaju najsjajnije.

zubi

Shutterstock

„Pranje zuba na određene načine, na primer bez vode ili odmah nakon unošenja kisele hrane u organizam, moglo bi da ih vremenom učini manje belim, rekao je za MailOnline stomatolog, koji je šef Aesthetikue Dental Care u Velikoj Britaniji.

Više grešaka koje pravite kada perete zube

Da biste optimizovali svoju rutinu pranja zuba, izbegavajte ove uobičajene greške.

Perete prekratko

Čak i ako ste u žurbi ujutru ili želite što pre u krevet, važno je da svojim zubima pružite negu koju zaslužuju.

Prema Akademiji opšte stomatologije, prosečna osoba pere samo 45 do 70 sekundi dnevno, uprkos tome što je preporučeno vreme četiri minuta (dva ujutru i dva uveče).

Perete prejako

Ne samo da treba da prestanemo da žurimo sa procesom, poželjniji je nežniji pristup. Obratite pažnju na pokrete, pravce i pritisak prilikom pranja.

„Prejako četkanje može zapravo oštetiti gleđ na zubu, istrošiti je, a može izazvati i osetljivost zuba ili probleme sa desnima“, rekao je Pajal. „Grubo pranje može takođe da podstakne povlačenje ili krvarenje desni.“

Držite se iste stare tehnike

Ako perete po istom obrascu iz dana u dan to može značiti da preskačete neka mesta, pa Pajal preporučuje da promenite tehniku, bilo da počnete sa drugog dela usta ili se fokusirate na oblasti koje ste možda zanemarili u uobičajenoj rutini.

Ona je dodala: „Možda ćete morati da počnete da se fokusirate na pranje, ali ćete biti sigurni da pravilno perete zube i da ne preskačete nijedno područje.“

Zanemarujete jezik ili obraze

Jezik i obrazi mogu sadržati značajan broj bakterija, čestica hrane i mrtvih ćelija.

Ignorisanje ovih područja u ustima može omogućiti bakterijama da napreduju, doprinoseći lošem zadahu, stvaranju kamenca i drugim problemima sa oralnim zdravljem.

Iako su prednosti pranja jezika i struganja nadaleko poznate, dr Daz Sing, vodeći stomatolog i klinički direktor za Ollie i Darsh Liverpool, poziva pacijente da se sete i unutrašnjosti svojih obraza.

„Redovno pranje pomaže u uklanjanju naslaga, sprečavajući ih da se pretvore u kamenac, što može dovesti do bolesti desni i karijesa“, rekao je ranije za Metro.co.uk.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs OMAD dijeta - jedite šta želite i mršavite, ali koliko je to zdravo? #fypシ゚viral #fypシ #najžena #žena #omad #dijeta ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading