Zategnite ruke kod kuće: Fitnes trener pokazala 3 lake vežbe za oblikovanje nadlaktica

Vesti 12.03.2024 16:04 0

Jednostavne vežbe za oblikovanje ruku možete da radite sami, kada imate vremena.

žena

Printscreen/TikTok

Fitnes trener Petra Genko na društvenim mrežama objavljuje video snimke u kojima pokazuje jednostavne vežbe za zatezanje tela. U najnovijem je 56-ogodišnja žena je pokazala tri lake vežbe za oblikovanje ruku koje možete raditi kod kuće.

Genko za izvođenje vežbi koristi tegove od 2 kg, a kaže da se na početku izvode 5 puta nedeljno i da svaku treba ponoviti 15 puta. Možete da koristite i lakše tegove, a ako ih nemate, napunite plastične flaše od 0,5 l vodom ili peskom i vežbajte sa njima.

1. Biceps pregib i rameni potisak

Kao prvu kombinaciju vežbi, fitnes trener je izdvojila biceps pregib i rameni potisak. Prvo započnite s biceps pregibom, nastavite vežbu s ramenim potiskom te vratite ruke u početno stanje i tako 15 puta. Vežba biceps pregib radi se tako da se ruke, koje su ispružene uz telo, saviju i tegovi podignu prema ramenima, a potom se ispruže iznad glave i vrate u položaj u kojem su tegovi uz ramena. Time ste odradili i vežbu rameni potisak.

 

@petragenco Try these exercises for the next 5 days to start to tone your arms and then keep repeating every week - increasing the weight when you can. 💪🏽 #workoutathome #keepfit #homeworkout #beginner #health #exercise #arm #armworkout ♬ Show Me Love - Vintage Culture Remix - Steve Angello & Laidback Luke

 

2. Triceps potisak iznad glave

Druga vežba je još jedna verzija ramenog potiska, poznata kao triceps potisak iznad glave. U ovoj vežbi dlanovi su spojeni iznad glave i u njima se nalazi teg, koji se potom spušta do gornjeg dela leđa, pa se vraća u položaj s početka vežbe, iznad glave.

3. Triceps ekstenzija

U ovoj vežbi se telo nalazi u blagom čučnju, a trup je nagnut naprd. Ruke u kojima su tegovi ispružene su iza leđa te se radi pregib prema telu.

Pogledajte u videu kako se rade vežbe.

Komentari (0)
Loading