Moćni napitak za jesenje dane: Podstiče mršavljenje, snižava šećer i jača imunitet, a treba vam začin koji sigurno imate u kuhinji

Vesti 22.10.2023 20:09 0

Čaj od cimeta pun je sastojaka koji mogu ponuditi razne dobrobiti za zdravlje, od poboljšanja zdravlja srca, ublažavanja menstrualnih grčeva, smanjenja upale i nivoa šećera u krvi do jačanja imuniteta.

čaj

Shutterstock

Hladni dani su idealni da počnete da pijete tople čajeve, a posebno mirišljavi čaj od cimeta. Osim divnog ukusa, postoji mnoštvo naučno dokazanih zdravstvenih dobrobiti ovog čaja, piše „Healthline“.

Dijetetičari naglašavaju da redovno konzumiranje čaja od cimeta doprinosi bržem i lakšem mršavljenju, odnosno sagorevanju kalorija. Razlog je to što cimet sadrži velike količine antioksidansa koji, osim što podstiču skidanje kilograma, štite telo od mnogih bolesti poput dijabetesa, raka i bolesti srca.

čaj

Shutterstock

 

Čaj od cimeta takođe jača imunitet te nas štiti od potencijalnih bolesti i virusa. Kako naglašavaju dijetetičari, cimet ima snažno protivupalno delovanje, a upravo zahvaljujući tome pozitivno utiče na jačanje imuniteta. Takođe, ovaj mirišljavi napitak dokazano pomaže u smirivanju želuca i ublažavanju probavnih problema i menstrualnih grčeva.

Napravite ga tako što ćete u šolju prokuvale vode (250 ml) staviti jednu kašičicu cimeta u prahu i promešati. Ili držite jedan štapić cimeta u prokuvaloj vodi 15 minuta.

Komentari (0)
Loading