Želite ravan stomak? Ove namirnice prave šlauf oko struka pa ih preskočite

Anđela Jovanović Vesti 06.10.2023 15:01 0

Postizanje ravnog stomaka mnogima je fitnes cilj, ali ne radi se samo o redovnom vežbanju. Ishrana može igrati ključnu ulogu u oblikovanju vašeg stomaka, a čak vam i mnogi napici u tome mogu odmoći.

dijeta

Shutterstock

Iako visokokalorične namirnice mogu biti ukusne, neke od njih su poput skrivenih tempiranih bombi kada je u pitanju vaš struk i treba ih izbegavati ako želite skinuti tvrdoglavu masnoću sa stomaka.

Nutricionisti ističu da bi zaslađene napitke trebalo ograničiti što je više moguće jer su oni prilične "kalorijske bombe".

Zaslađeni napici, poput gaziranih pića, voćnih sokova i energetskih napitaka, jedni su od krivaca koji mogu stajati na putu postizanja ravnog stomaka. Ovi napici su često puni praznih kalorija iz dodatih šećera, što može doprineti debljanju i nakupljanju masnog tkiva na stomaku. Konzumiranje viška šećera može dovesti do skokova insulina i povećanog nagomilavanja masti u predelu stomaka.

Preterana konzumacija šećera, posebno fruktoze koja se nalazi u visokofruktoznom kukuruznom sirupu, povezana je s povećanjem visceralne masti, što je masnoća koja se nakuplja oko trbušnih organa, piše Klix. Ova vrsta masti povezana je s različitim zdravstvenim rizicima, uključujući metabolički sindrom i bolesti srca.

Gazirana pića mogu dovesti do nadimanja i gasova, stvarajući iluziju većeg stomaka. Nadalje, višak soli u određenim pićima može dovesti do privremenog zadržavanja vode.

Kako bi se postigao ravniji stomak i poboljšalo celokupno zdravlje, preporučljivo je ograničiti ili eliminisati zaslađene napitke iz svoje prehrane. Nutricionisti preporučuju da se odlučite za zdravije alternative kao što su voda, biljni čaj ili nezaslađena pića.

 

Komentari (0)
Loading