Nikad ne spavajte leti goli: Doktorka objasnila zašto je to velika greška

Vesti 28.06.2023 20:00 0

Da li volite da spavate goli po vrućim danima?

Žena

pixabay

Iako se ovo čini kao dobar izbor za vaše telo, ispostavilo se da pravite veliku grešku time što odbacujete pidžamu za spavanje! O tome je stručnjak ispričao u intervjuu za časopis "Žensko zdravlje".

Za mnoge ljude, spavanje bez odeće je odlično rešenje bez obzira na godišnje doba. Među prednostima koje pominju su: činjenica da ništa ne žulja, ne urezuje se (npr. elastična sa donje strane pidžame) i ne ograničava kretanje noću. Naglašavaju da koža na celom telu (naročito delovi koji su tokom dana prekriveni odećom) ima šansu da „diše“.

Zagovornici spavanja bez odeće takođe ističu da kada spavate bez pidžame, proizvodi se više oksitocina (hormona ljubavi koji podiže libido ) ili melatonina (reguliše cirkadijalne ritmove ljudi i „indukuje“ san ) .

Spavate goli po vrućini? Stručnjak je otkrio zašto je to pogrešno

Stručnjak kojeg je intervjuisao časopis "Žensko zdravlje" rekao je da je noću bolje nositi donji veš ili pidžamu . Zašto? Dr Sofi Bostok je naglasila da će odeća omogućiti upijanje znoja. Ako odlučimo da spavamo goli - definitivno je teže.

- Nošenje pamučne pidžame ili bilo čega što će ukloniti znoj sa vašeg tela može biti mnogo bolji izbor nego da spavate goli – naglasila je dr Bostok. Ona je takođe navela da je „razlog zašto nam je tako teško da zaspimo kada je vruće taj što snižavanje telesne temperature koristimo kao stimulans za spavanje ”.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading