Bio je u punoj snazi, a onda mu je hrana postala bezukusna: Sada mu je ostalo mesec dana života

Vesti 06.06.2023 08:20 0

Kad je Pit Marfi primetio blag bol u stomaku, istovremeno mu je i hrana postala bezukusna

shutterstock

Shutterstock

Svakako, ovo nisu bili simptomi koji bi nagovestili jezivu dijagnozu i činjenicu da su mu doktori nagovestili da mu preostaje samo mesec dana života.

Deda Pit je u februaru počeo da oseća bolove u stomaku, a imao je i gubitak apetita. „Počeo je da oseća bolove u stomaku i govorio je da sve što je pokušao da pojede nije bilo dobrog ukusa“, rekla je njegova ćerka Sara za  Manchester Evening News.

„Došlo je do toga da nije mogao ništa da jede. Ovaj 55-godišnjak iz Burnagea u Mančesteru odlučio je da poseti svog lekara opšte prakse, a  niz testova je otkrio ima terminalni rak želuca.


Ubrzo nakon njegove dijagnoze, lekari su otkrili da je Pitov tumor perforirao i on je hitno prebačen u kraljevsku bolnicu Salford na operaciju. „Bilo je za nas zastrašujuće to videti“, rekla je Sara. "Izgledao je kao da će umreti." Ovaj 55-godišnjak je preživeo operaciju, ali je perforacija tumora izazvala infekciju u njegovom abdomenu. Doktori su takođe otkrili da se rak proširio na njegovu jetru i iza stomaka - kako navodi Sara, ništa nisu mogli da urade.

Rekli su da Pitovo stanje 'nije sjajno' i procenili su da mu je ostalo još nekoliko meseci života, pod uslovom da se oporavi od operacije i pobedi infekciju. Njegovoj porodici je bilo teško da podnese neizvesnost i šok zbog njegove dijagnoze. I na njihovu užasnutost, morali su da razmišljaju i o njegovoj sahrani. Sara je rekla da nisu imali sredstva za sahranu, jer nisu očekivali da će primiti tužne vesti o Pitu. Zato je postavila stranicu za prikupljanje sredstava za prikupljanje novca za svog oca.

Simptomi raka želuca  mogu da uključe:

  • probleme sa gutanjem
  • osećaj težine u stomaku
  • iznenadni gubitak težine
  • probleme sa varenjem
Komentari (0)
Loading