Ovaj SIMPTOM, pre svih, signalizira problem sa šećerom, a većina ga IGNORIŠE

Vesti 22.03.2023 18:30 0

Dijabetes je bolest od koje, nažalost, boluje veliki broj ljudi

dijabetes

Shutterstock

Nastaje tako što telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina. Osećaj velikog umora, problemi sa bešikom, čest odlazak u toalet i rane koje sporo zarastaju su samo neki od simptoma ove podmukle bolesti.

Ono što je jako važno jeste da ih primetite na vreme, kako biste je kontrolisali na pravi način i kako biste sprečili ozbiljne posledice.

Lekari su zaključili da se prvi simptom, koji signalizira da telu preti razvoj dijabetesa tipa 2, javlja na koži.

Ovaj znak mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanju ovog stanja. Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležene su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili na vratu.

- Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što je pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukolik primetie ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro proveriti zdravstveno stanje - kaže doktor Majk za portal Diabetes.co.uk.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading