Instruktorka Mira Jemović preporučuje VEŽBU koja pomaže kod VARENJA: Dobra je i protiv ŠEĆERNE bolesti i napetosti u RAMENIMA

M. J. Vesti 13.07.2022 10:15 0

Vežba koja topi napetost u ramenima i pomaže varenje

Instruktorka Mira Jemović preporučuje VEŽBU koja pomaže kod VARENJA: Dobra je i protiv ŠEĆERNE bolesti i napetosti u RAMENIMA

Printscreen/ YouTube

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu vežba čudnog naziva, ali odličnih efekata – kravlja usta.

 

 

Za šta je dobra ova vežba:

  • Topi napetost u ramenima i gornjem delu leđa
  • Isteže skočne zglobove, kukove, butine, ramena, tricepse i grudni koš
  • Poboljšava držanje tela
  • Produbljuje disanje
  • Podstiče varenje, rad bubrega i bešike
  • Dobra je protiv šećerne bolesti

Kako se izvodi vežba:

Sednemo na pod i savijemo kolena. Provučemo levo stopalo ispod desne butine do desnog kuka. Prebacimo desnu nogu preko leve i namestimo se ravnomerno, tako da sedimo na obe sedalne kosti.

Sa udahom odručimo, a sa izdahom levu ruku podignemo, desnu spustimo i iza vrata prepletemo prste, pa vučemo ramena nazad.

Pokušavamo da desna podlaktica bude paralelna sa desnom stranom glave. Ostanemo u položaju oko jednog minuta. Sa nekim od sledećih udaha rasplićemo prste i opuštamo ruke. Izvučemo levu nogu i stavimo preko desne.

Sa udahom odručimo pa desnu ruku podignemo, a levu spustimo iza vrata iza vrata prepletemo prste, pa vučemo ramena nazad. Ostanemo i u ovom položaju oko jednog minuta. Sa nekim od sledećih udaha rasplićemo prste i opuštamo ruke.

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading