Ako OVO primetite u JAJETU bacite ga ODMAH: Svi mislimo da je ovakva tačkica NORMALNA, a LEKARI imaju upozorenje za nas!

Vesti 28.06.2022 20:40 0

Iako su crvene mrlje normalna pojava u jajima, naučnici upozoravaju da takva jaja ne treba jesti

Ako OVO primetite u JAJETU bacite ga ODMAH: Svi mislimo da je ovakva tačkica NORMALNA, a LEKARI imaju upozorenje za nas!

Shutterstock

Zapravo, mnogi ljudi misle da mrlja od krvi u žumancetu ukazuje na to da je jaje oplođeno, ali to nije tačno.

Ovo se ponekad dešava u jajetu jer kapilar pukne u jajniku koke nosilje

Da li će se to desiti zavisi od starosti kokoške, vrste hrane koju jede itd., ali to nikako ne znači da jaje nije dobro za jelo, kažu stručnjaci. Ovo je zapravo normalna pojava, prenosi The Kitchen.

I u belancu se može javiti crvena tečnost Pre nekoliko godina, žena iz Kine bila je iznenađena kada je videla crvenu tečnost koja liči na krv u belancu jajeta. U jednoj prodavnici kupila je 15 jaja, bila su skuplja od ostalih jer su kokoške navodno jele samo insekte. Pozvala je novinare i oni su istražili slučaj.

Međutim, naučnici su im objasnili da crvenkasta tečnost može da se pojavi u belancu jajeta iz dva razloga: zbog parazitske bakterije koja živi u debelom crevu kokoši nosilja i izaziva upalu jajovoda, ili zbog hranjenja pilića zabranjenom hranom. Oni su savetovali da se ne jedu takva jaja.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading