Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Filadelfije, Mihael Šadson bio je prisiljen da uspori sa radom. Dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju ishranu i tako za 2,5 meseca izgubio 16 kilograma.
Ako i vi želite da izgubite višak kilograma, a ne želite da se odreknete dobrog ukusa, onda su ovo recepti za vas - Šadson kaže da su ga ovi recepti spasili.
Letnji pileći ražnjići
Sastojci: 1 šoljica vode, ¼ kašičice soli, 8 pilećih krilaca (samo onaj deo koji ima dve kosti), 8 drvenih štapića za roštilj, pola šoljice soja sosa, so, biber, pola naseckanog mladog luka za dekoraciju.
Priprema: Pomešajte piletinu, vodu i so. I ostavite tako minimalno 4 sata. Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite. Zagrejte tiganj (ili roštilj) i dodajte mesu so i biber. Pecite otprilike 12 minuta.
Tokom pečenja premazivati soja sosom. Ukrasiti svaki štapić seckanim mladim lukom.
File minjon ražnjići
Sastojci: 300 g mesa, so i biber, mladi luk, soja sos.
Priprema: Isecite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj. Zagrejte tiganj, začinite meso. Pecite ih otprilike 8 minuta. Dok se peku premazujte soja sosom i ukrasite mladim lukom.
Tartar od tune
Sastojci: 450 g odrezaka tune, 4 avokada, 1 kašika semenki susama, pola mladog luka za dekoraciju i pola kašičice klica po želji za dekoraciju.
Sos: 1 kašika soja sosa, 1 kašika ulja susama, 1 kašika sosa od ostriga, 1 kašika japanske paste od pasulja, 1 kašika šećera, pola kašike mlevenog belog luka.
Priprema: Sve sastojke za sos pomešajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado isecite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega sos i ukrasite.
BONUS VIDEO