Ne morate da se odričete OMILJENE HRANE: Profesionalni kuvar je zbog ova 3 recepta izgubio 16 KILOGRAMA za 2,5 meseca

Izvor: M. G. Vesti 26.04.2022 20:23 0

Ne morate da se odreknete dobrog ukusa da biste smršali

dijeta

FreePik

Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Filadelfije, Mihael Šadson bio je prisiljen da uspori sa radom. Dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju ishranu i tako za 2,5 meseca izgubio 16 kilograma.

Ako i vi želite da izgubite višak kilograma, a ne želite da se odreknete dobrog ukusa, onda su ovo recepti za vas - Šadson kaže da su ga ovi recepti spasili.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Letnji pileći ražnjići

Sastojci: 1 šoljica vode, ¼ kašičice soli, 8 pilećih krilaca (samo onaj deo koji ima dve kosti), 8 drvenih štapića za roštilj, pola šoljice soja sosa, so, biber, pola naseckanog mladog luka za dekoraciju.

Priprema: Pomešajte piletinu, vodu i so. I ostavite tako minimalno 4 sata. Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite. Zagrejte tiganj (ili roštilj) i dodajte mesu so i biber. Pecite otprilike 12 minuta.

Tokom pečenja premazivati soja sosom. Ukrasiti svaki štapić seckanim mladim lukom.

File minjon ražnjići

Sastojci: 300 g mesa, so i biber, mladi luk, soja sos.

Priprema: Isecite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj. Zagrejte tiganj, začinite meso. Pecite ih otprilike 8 minuta. Dok se peku premazujte soja sosom i ukrasite mladim lukom.

Tartar od tune

Sastojci: 450 g odrezaka tune, 4 avokada, 1 kašika semenki susama, pola mladog luka za dekoraciju i pola kašičice klica po želji za dekoraciju.

Sos: 1 kašika soja sosa, 1 kašika ulja susama, 1 kašika sosa od ostriga, 1 kašika japanske paste od pasulja, 1 kašika šećera, pola kašike mlevenog belog luka.

Priprema: Sve sastojke za sos pomešajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado isecite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega sos i ukrasite.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)