Oprobao se i u glumi, svi jedva čekali da se upoznaju sa njim? U kojim filmovima je igrao Bora Đorđević?

Nedeljko Tišanović Vesti 04.09.2024 10:31 0

Ali najviše je ipak voleo muziku

ATA Images

ATA Images

Danas je preminuo legendarni pevač Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, u svojoj 71. godini. Nedavno je primljen u bolnicu u Ljubljani zbog opstruktivne bolesti pluća.

Podsetimo se da je frontmen grupe "Riblja Čorba", oduvek je bio svestran umetnik, a malo ko zna da je takođe imao priliku da se oproba u glumi.

Bora se pojavio u nekoliko filmova u epizodnim ulogama, uključujući naslove kao što su "Sekula se opet ženi", "Šejtanov ratnik" i "Siroti mali hrčki".

Pored toga, imao je ulogu u psihološkom trileru "Povratak", gde su glavne uloge igrali Lazar Rajić Lokvud, Dubravka Mijatović, Rada Đuričić, Milorad Mandić Manda i Raša Bukvić.

- Obožavam Boru i drago mi je što sam ga upoznao, potrudiću se da ga ubacim i u neki od sledećih projekata koje budem radio - rekao je jednom prilikom Lokvud "Informeru".

Roker je jednom prilikom objasnio kako je proteklo njegovo glumačko iskustvo.

- Glumim ludog taksistu u horor - komediji 'Šejtanov ratnik'. Vozim klince i moja uloga je da ih isprepadam što mi je odlično pošlo za rukom. Pričam im budalaštine, uglavnom o kre*anju - priča Bora Đorđević.

Film u kojem je Bora Đorđević igrao ulogu napravili su postdiplomci sa Akademije. Pozvali su Boru da im pomogne i glumi u njihovom projektu. Njegovom scenariju se dopao, pa je pristao da se uključi. Kako sam kaže, iako je napravio mali iskorak u filmski svet, još uvek se oseća kao student te Akademije i nije mogao da odbije kolege. I pored toga što je imao kratku filmsku avanturu, Bora nije zapostavio svoju prvu i najveću ljubav—muziku.

 

Komentari (0)
Loading