Bora Čorba je ovu pesmu napisao za Cecu: Godinama to niko nije znao, a ove stihove obožavamo i znamo napamet

Jelena Vukelić Vesti 04.09.2024 10:05 0

Pesmu Cece Ražnatović pisao je Bora Čorba, a malo ko zna da je roker mnogim pevačima narodne muzike prodao stihove, i to one vanvremenske

Bora Đorđević

Alo

Jedan od tih trenutaka je pesma koja je postala veliki hit, a koja se i danas rado sluša u klubovima, iako mnogi ne znaju da je autor teksta upravo Bora Đorđević.

„U početku nisam želeo da potpisujem pesme koje sam pisao za narodnjake, ali sam kasnije shvatio da je to besmisleno. U to vreme sam potpisivao svoju tadašnju suprugu, pokojnu Draganu...“ otkrio je Bora u jednom intervjuu.

 

 

 

Za Cecu je napisao pesmu „Šta još možeš da mi daš“, a pesma „Nek me ne zaborave devojke sa Morave“, koju peva pokojni Srećko Jovović, takođe je njegova.

Sa vremenom je prepoznao vrednost tih tekstova, pa ih danas sa ponosom pripisuje sebi: „Vodeničareva kći“ koju izvodi Predrag Živković Tozovac, „Preskočiću tarabu i jarak“ u izvođenju Šabana Šaulića, kao i „Stani malo, kafanski sviraču“ za koju mnogi veruju da je narodna pesma, ali zapravo je moj tekst," rekao je Bora.

Bora je jednom prilikom u emisiji „Svoj na svome“ spomenuo i da je napisao tekst za Miroslava Ilića, ali da pesma još uvek nije snimljena. „Dvoumi se, hoće-neće. Možda mu jednostavno nije suđeno,“ zaključio je Đorđević.

Komentari (0)
Loading