Napisao je pesmu koja je obeležila živote Dragana Mićanovića i Branke Katić? Znate li koja numera Bore Đorđevića je jedna od najtežih, cepa srca

Nedeljko Tišanović Vesti 04.09.2024 10:50 0

Ledi se krv od ove emocije...

ata

ATA Images

Bora Đorđević je autor mnogih numera koje će ostati zauvek da žive i koje su trajno obeležili srpsku i regionalnu rok scenu. Jedna od njegovih najvoljenijih pesama je "Tamna je noć" sa albuma "Zbogom Srbijo" grupe "Riblja Čorba", koji je objavljen 1993. godine. 

Ova pesma je 1995. godine korišćena kao naslovna numera za film "Tamna je noć", u kojem su glavne uloge igrali Dragan Mićanović i Branka Katić. Tokom jednog intervjua, Bora je podelio zanimljivu priču o tome kako je nastala ova pesma.

Ima ta pesma "Tamna je noć", to je inače ljubavna pesma iz filma "Dva vojnika" i peva je Mark Bernes iz vremena Drugog svetskog rata. Aca Popović je napisao taj tekst z ajednu predstavu, igrana je u Zvezdara teatru. Aca je tražio da mu ja radim muziku. Ja sam napravio pesmu, ali nisam hteo da prepevam original, niti da mi prevedu tekst već sam napisao sve novo i ono što sam osećao i na šta me je ta pesma vukla - pričao je Bora. 

Komentari (0)
Loading