Bora Đorđević je navijao za Zvezdu, a pevao himnu ovog kluba: Jednom je priznao da mu je to bila najveća mrlja u karijeri

Vesti 04.09.2024 10:09 0

Bora Đorđević je preminuo, a poslednji pozdrav mu je uputio naš poznati fudbalski klub čiju himnu je pevao.

Bora Đorđević

Printscreen

Fudbalski klub Partizan je poslao poslednji pozdrav legendarnom rokeru Bori Đorđeviću, koji je umro u 72. godini od teške bolesti pluća, a zauvek će ostati upamćen kao unikatan umetnik, ali i veliki navijač Crvene zvezde.

- Uskoro će "večiti derbi". Svako neka navija za svoje, a tebi hvala što si ulepšao stihove naše najlepše himne! – objavio je FK Partizan na društvenim mrežama.

Naime, veliki Delija Bora Čorba pevao je čuvenu himnu "Dok Partizan bitke bije", što mu je kako je posle otkrio bila najveća mrlja u karijeri.

- Istina je, pevao sam na prvom audio snimku te pesme, ali samo onaj deo "hej, hej, hej...". I ako je neko opravdanje, nisam imao pojma da će to biti Partizanova himna - rekao je Bora u jednom intervjuu za "Informer".

Bora je objasnio da je te davne 1975. godine Kornelije Kovač angažovao grupu "Zajedno" da otpevaju u studiju pesmu za koju, kako on kaže, nije imao pojma da je himna Parizana.

- Kad Kornelije pozove, to se ne odbija. To je tada tako bilo. Došli smo svi - Saša Aleks, Asim Sarvan, Ljuba Ninković, Snežana Jandrlić, Gorica Popović... tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri - priznao je Bora.

Među ljudima koji su iza pevača Saše Aleksa pevali prateće vokale himne Partizana pojavljuju se glumica Gorica Popović i pevač Riblje čorbe veliki zvezdaš Bora Đorđević, inače, autor mnogih pesama koje pevaju Delije.

O nastanku te pesme govori kompozitor Kornelije Kovač.

- Meni je sredinom sedamdesetih godina Slobodan Novaković dao tekst. Pitao me je da li znam da uradim himnu, rekao sam umem, kao profesionalac ako treba uradiću i državnu himnu. Sve sam završio za dva dana. Posle toga smo snimili pesmu“, rekao je Kornelije Kovač.

Bonus video:

@najzena.rs Ovaj predmet privlači nesreću, odmah ga bacite! #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading