Može da kupi Harija i Vilijama, oni su za njega sića? Znate li ko je najbogatiji princ u Evropi?

Nedeljko Tišanović Vesti 01.09.2024 20:21 0

Iznenadiće vas koje bogatstvo ima.

Profimedia

Profimedia

Kraljevske porodice u Evropi su tokom vekova stekle ogromno bogatstvo zahvaljujući osvajanjima, političkim savezima i nasledstvima, što im omogućava luksuzan način života i očuvanje impozantnih rezidencija. Iako mnoge od njih danas više nemaju političku moć, njihovo bogatstvo i dalje im pruža značajan uticaj u društvenom i kulturnom životu.

Dok često zamišljamo muške članove kraljevske porodice kao savršene prinčeve na belim konjima koji žive u prelepim dvorcima, stvarnost života modernih prinčeva daleko je od bajke. Ovi prinčevi su često viđeni kako obavljaju svoje kraljevske dužnosti, predstavljajući svoje porodice i podržavajući organizacije u koje veruju.

Iako se može činiti da su finansije kraljevskih porodica bezgranične, to nije potpuno tačno...

Na primer, dok se bogatstvo princa Vilijama procenjuje na oko 120 miliona dolara, postoji jedan član kraljevske porodice koji je znatno bogatiji. To je princ Džozef Venzel od Lihtenštajna, koji je najbogatiji princ u Evropi.

 

U novembru je princ Džozef, koji ima 29 godina, bio procenjen na neverovatnih 8,6 milijardi evra. Ovo bogatstvo dolazi iz pametnih investicija njegove porodice. Lihtenštajnska kraljevska porodica već decenijama ulaže u akcije i poseduje jednu od najvećih fondacija za privatno bankarstvo.

Trenutno, princ Džozef nosi titulu grofa od Rietberga, a najstariji je sin kneza Aloisa i njegove supruge Sofi, kao i najstariji unuk Hansa Adama II, koji je knez od 1989. godine.

Iako su najbogatija kraljevska porodica u Evropi, retko se pojavljuju u medijima. Najčešće ih možemo videti samo za državne praznike u zemlji sa jednim od najviših prosečnih prihoda po glavi stanovnika u svetu.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading