Iskipi vam sve što kuvate? Uz ovaj trik se to više neće dešavati, spasićete se ribanja šporeta!

Vesti 01.09.2024 16:11 0

Ako vam se smučilo da ribate šporet posle svakog kuvanja ručak, primenite ovaj trik.

kuva

Shutterstock

Uvek je dobrodošao trik koji olakšava kuvanje i ostale kuhinjske poslove. Za ovaj će vam biti žao što ga niste znali mnogo ranije, jer će vas spasiti muke ribanja šporeta posle svakog kuvanja ručka.

Jedan momak je na društvenoj mreži TikTok pokazao kako mu to polazi za rukom i oduševio brojne ljude. Nema ništa gore nego kada nešto kuvamo, pa prokuvala voda ili čorba iskipi iz šerpe na šporet. Ipak, čini se da se to može lako sprečiti. Jedan momak je snimio kako i objavio to na TikToku. Jednostavan trik za koji neki možda već znaju, odličan je način da sprečite da jelo iskipi.

Treba vam samo varjača

"Evo nečega što bih voleo da sam znao ranije", rekao je na početku svog videa i dodao da možemo vrlo lako sprečiti da voda iskipi iz šerpe ako na nju stavimo drvenu varjaču. Zatim je prišao šporetu i to testirao. I zaista - čim je na lonac stavio drvenu varjaču, mehurići vode počeli su da se povlače. U komentarima su se ljudi pitali kako to deluje, a postoji nekoliko razloga zašto ovaj jednostavan trik funkcioniše.

 

 

Kako deluje trik

Kada mehurići koji se dižu do vrha šerpe dođu u dodir s drvenom kutlačom, površinski mehurići se poremete i rasprše nazad u tečnost. Temperaturna razlika između hladne drvene varjače i vrućih mehurića takođe može uzrokovati da se pena spusti i ne izlije iz šerpe ili lonca. Osim toga, drvena varjača deluje kao fizička barijera pa sprečava mehuriće da dođu do ivice lonca i preliju se van njega. Iako ovaj trik može pomoći, ipak treba prilagoditi temperaturu ringle.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading