Kako da belo meso bude sočno: Baka Olga stavi ovaj sastojak i nikada nije suvo, već mekano kao duša!

Vesti 01.09.2024 14:29 0

Belo meso je veoma zdravo, ali može da bude suvo kada se pripremi. Evo kako da se to ne desi.

meso

Shutterstock

Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za problem koji mnogi imaju – belo meso posle pripreme je suvo i žilavo.

Meso se stavlja u ključalu vodu

Baka Olga kuva od detinjstva i otkrila nam je svoju tajnu. Ona stavi jedan sastojak u belo mesi i ono uvek bude sočno i mekano. Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.

meso

Shutterstock

 

Stavite malo soka od limuna

U vodu koju ste stavili da se kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate u kući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu. I kada dinstate šnicle belog mesa, istrljajte ih pre prženja sokom od limuna ili ga stavite u marinadu.

Komentari (0)
Loading