Stalno birate ISTU destinaciju za LETOVANJE: Ovaj postupak govori mnogo o vašoj LIČNOSTI

Vesti 23.07.2022 20:50 0

Svake godine ista plaža, isto more, planina ili jezero – odlazak na odmor uvek na isto mesto puno govori o vama i vašoj ličnosti.

Stalno birate ISTU destinaciju za LETOVANJE: Ovaj postupak govori mnogo o vašoj LIČNOSTI

Shutterstock

Znate put do tamo, imate svoj omiljeni restoran, pozdravljate barmena pa čak i spasioca. Ukratko, to je vaš drugi dom i tako se osećate sigurno. U nastavku otkrijte više detalja.

Važno vam je da se osećate sigurno

Potreba za sigurnošću zajednička je svim ljudima. Svako od nas ima potrebu da je na sigurnom mestu i oseća se dobro tu gde jeste, piše Grazia Italia.

Međutim, nekim ljudima je to toliko potrebno da ne mogu da podnesu taj osećaj neizvesnosti koji se javlja prilikom poseta novim mestima. Kako bi izbegli onaj početni osećaj dezorijentisanosti, oni jednostavno izbegavaju da idu tamo.

Ne volite promene

Ako svake godine birate isto mesto, istu planinu, istu plažu, verovatno ne volite promene. Ona uključuje preuzimanje rizika, zapravo, svaki put kad posetite novo mesto ne znate kako će odmor proteći. Možda vam se ne sviđa, usluga možda nije zadovoljavajuća ili možete naići na nešto što niste očekivali. Sve je to svedeno na minimum ako odsednete u mestu koje dobro poznajete.

Radije ostajete u svojoj zoni komfora

Oni koji se nikad ne menjaju čak ni kad mogu da biraju, vole da ostaju u onome što im je poznato, u svojoj zoni udobnosti.

Ne postoji prostor za istraživanje, ljudi navike ne vole da izazivaju sebe, ali ni druge. Oni vole mir koji im pruža znanje i stoga ne traže ništa drugo. Ne treba im ili ga se možda previše boje.

Imate strahove za koje možda ne znate

Oni koji se nikada ne guraju izvan svojih granica ili oni koji to čine samo pod određenim uslovima možda imaju latentne strahove koji vode do istovetnosti. Bojite se da pobegnete od poznatog? Bojite se neočekivanog? Potrebna vam je kontrola? Postoje mnogi oblici fobija koje potiču od neznanja.

Znanje o tome šta određuje vaše izbore moglo bi da bude korisno kako biste ponovo preuzeli kontrolu nad svojim životom, čak i ako donosite iste odluke, ali svesno.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading