Dete ubijenih RODITELJA pronađeno nakon 42 GODINE: Veruje se da iza svega stoji verski KULT!

Vesti 18.06.2022 19:25 0

Beba Holi Kruz, koja danas ima 42 godine, pronađena je posle mnogo godina

Dete ubijenih RODITELJA pronađeno nakon 42 GODINE: Veruje se da iza svega stoji verski KULT!

Printscreen/Youtube/BBC

Naime ona nije pronađena sa roditeljima na mestu ubistva 1981. godine. Par je identifikovan tek 2021. pomoću DNK testova.

Dete dvoje roditelja koji su pronađeni ubijeni u Teksasu pre više od 40 godina pronađeno je živo i zdravo, rekao je državni tužilac. 

Na konferenciji za novinare, zvaničnici Teksasa su rekli da se "raduju" što je bezbedna, ali dva slučaja ubistva ostaju otvorena. Zvaničnici kažu da bi misteriozni verski kult mogao biti odgovoran za smrt. Tina Gejl Lin Claus i Harold Din Claus Jr. preselili su se sa Floride u Teksas neposredno pre nego što su pronađeni ubijeni u šumi u Hjustonu.

Tek prošle godine su identifikovani uz pomoć Identifiers International-a, Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu i policije u Teksasu, Floridi i Arizoni. U saopštenju od srede, novoformirano državno tužilaštvo Teksasa za stare slučajeve i nestala lica objavilo je da je Holi pronađena posle 42 godine. Ona sada živi u Oklahomi i majka je petoro dece. Detalji nisu objavljeni radi zaštite njene privatnosti.

Gospođa Kruz je tek sad saznala za svoj identitet, a policija je posetili na njenom radnom mestu na 63. rođendan njenog oca.

Njena baka je tu vest nazvala "rođendanskim poklonom sa neba", rekli su zvaničnici u saopštenju.

Obraćajući se novinarima u četvrtak, prvi pomoćnik državnog tužioca Teksasa Brent Vebster rekao je da su devojčicu dovele dve žene u crkvu u Arizoni. On je dodao da hranitelji koji su odgajali Holi nisu bili osumnjičeni za bilo kakvu ulogu u ubistvima. „Dve žene koje su se identifikovale kao članice nomadske verske grupe dovele su Holi u crkvu“, rekao je on. Nosile su bele haljine i bile su bose. Članovi verske grupe rekli su da veruju u razdvajanje muškaraca i žena, vegetarijanstvo i izbegavanje kožnih predmeta, dodao je Vebster. Takođe su rekli da su prethodno ostavili još jednu bebu u vešu.

Gospodin Vebster je dodao da je žena koja sebe naziva "sestra Suzan" kontaktirala porodice obe žrtve 1980. ili 1981. godine, rekavši da se par pridružio grupi i odrekao se svoje imovine. Ponudili su im da im prodaju automobil za novac.

Porodica se sastala sa članovima grupe na trkačkoj stazi Dejtona na Floridi, gde su potvrdili da automobil pripada majci Harolda Dina Krousa. Tri člana grupe su privedena u policiju, rekao je Vebster, ali istražitelji do sada nisu uspeli da pronađu bilo kakav izveštaj o hapšenju. Veruje se da su članovi grupe putovali na jugozapad Sjedinjenih Država tokom 1980-ih. Nekoliko žena koje odgovaraju opisu grupe viđeno je kako prose hranu u Arizoni, rekao je Vebster. Očekuje se da će gospođa Kruz u narednim danima otputovati na Floridu kako bi se ponovo okupila sa članovima šire porodice.
 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading