Ovog oca čak ni uragan nije sprečio da dođe na ćerkinu svadbu: Pešačio 50 km kako bi ispratio svoju mezimicu

Tatjana Badarević Vesti 04.10.2024 19:50 0

Dejvid Džons je nakon uragana krenuo na put koji inače traje svega dva sata vožnje automobilom, uprkos svim savetima da to ne radi

venčanje

Shutterstock

 

Odlučan u nameri da otprati svoju ćerku do oltara, Dejvid Džons prešao je skoro 50 kilometara, od kojih je 27 pešačio, kroz ruševine koje su ostale iza uragana Helena kako bi stigao na venčanje na vreme. ''Učinio sam ono što bi svaki otac učinio'', rekao je ovaj 64-godišnjak za časopis People.

Džons je nakon uragana krenuo na put koji inače traje svega dva sata vožnje automobilom, kako bi stigao na venčanje ćerke koje je bilo idući dan.

Nakon sedam sati, konačno je stigao do granice, ali ona je bila zatvorena i policijski službenici nisu dozvoljavali prolaz automobilima i kamionima. ''Oprostite, mostovi i autoputevi su oštećeni. Ne možete proći'', rekli su mu. Pitao je za sporedne autputeve, no rekli su mu da je njih odnela voda.

Već je bilo dva sata ujutru, a venčanje je bilo u 11 sati pa je umesto čekanja u automobilu Džons odlučio da nastavi put pešice. ''Biću tamo da je otpratim do oltara'', rekao je policajcu.

venčanje

Shutterstock

 

 

Ostavio je automobil, zgrabio torbu, te krenuo da hoda kroz noć. ''Bio je mrkli mrak, bez ulične rasvete, bez ičega. Uništenje je bilo neopisivo, delovi autoputa potpuno isprani. Bilo je krhotina posvuda'', kaže.

Policajci su ga celim putem pokušavali zaustaviti, ali on je bio uporan. Oko 3 sata ujutru video je buldožer i rovokopač kako čiste autput, okruženu visokim hrpama smeća. ''Mislio sam to zaobići, ali sam zakoračio u blato i propao do kolena. Jedva sam izvukao nogu, ali sam ostao bez cipele. Nju sam morao da iskopam kako bi mogao da nastavim dalje'', priča te dodaje kako je nakon toga neko vreme puzao, kako bi stigao na čvrsto tlo.

Nakon nekog vremena među policajcima proširio se glas o ocu koji želi da stigne na venčanje svoje ćerke. A kada je stigao do mesta gde su posledice razaranja bile manje, jedan od njih ponudio mu je prevoz dalje, do centra grada. Rekao mu je, ''Svi pričamo o tebi, svi pričaju o tvojoj odlučnosti da stigneš.''

venčanje

Shutterstock

 

 

Nakon toga morao je još jedan deo da prođe pešaka. Počeo je da se brine da neće stići na venčanje.

Taj policajac mu je ponudio prevoz do centra grada, ali nakon toga se vratio pešačenju. Nakon nekoliko kilometara pored njega se zaustavio kamion koji ga je odvezao do cilja. Tamo je stigao dovoljno da se na vreme  presvuče i stigne do crkve u kojoj se održavalo venčanje, sve kako bi svoju ćerku otpratio do oltara.

"Svaki tata želi svoju ćerku da otprati do oltara. Svi smo bili dirnuti i plakali smo'', rekao je.

Bonus video:

 

@najzena.rs Posle 18 godina saznao da nije biološki otac svoje ćerke! #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading