Devojci (18) ispao ORGAN zbog jakih gasova: "Probudila sam se i nisam mogla da verujem šta vidim tamo DOLE"

Vesti 20.04.2023 20:30 0

Ova čudna pojava se događa uglavnom starijim osobama

Devojci (18) ispao ORGAN zbog jakih gasova: "Probudila sam se i nisam mogla da verujem šta vidim tamo DOLE"

Printscreen/TikTok

Možda niste znali, ali vaša materica može da izađe iz tela, na primer poput debelog creva. Koliko god vam to zvučalo odvratno, moguće je. 

Baš to se desio Loren (18) kada se jedno jutro, kako je opisala, probudila od glasnih gasova. 

Očigledno to nije bio prvi put da je sopstveni telesni procesi bude iz sna, ali ovog puta je bilo nešto drugačije. Osetila je da je nešto ispustila u gaćice... Prva pomisao je bila da joj je "popustila petlja" i da je reč o stolici, pa je otišla u kupatilo da proveri o čemu je reč.

"Da mi nije izrastao pe*is?" našalila se na svom TikToku.

Međutim, radilo se o prolapsu materice. U snimku, koji je sakupio preko 2,7 miliona pregleda, devojka je objasnila da joj se desio zdravstveni problem koji nikako nije tipičan za njene godine.

- Imala sam 17 godina i desilo se da prdnem tako glasno, da sam se probudila. Odjednom sam osetila kao da sam snela jaje, kao da sedim na teniskoj loptici u svom krevetu - opisala je ovaj slučaj.

- Nisam mogla da skapiram o čemu je reč, otišla sam u kupatilo i pogledala se: da li ja to imam pe*is? Ispostavilo se da mi je materica ispala, što se obično ne dešava sve dok niste u srednjim 70-im kada karlično dno popusti - dodala je. 

 

 

A onda je objasnila i zbog čega joj se najverovatnije ovo desilo.

- Ispostavilo se da kada se napinjete dok vršite veliku nuždu, to toliko slabi karlično dno da može da se desi da vam materica ispadne, ili čak rektum, i samo treba da ga vratite unutra - objasnila je kao da to nije ništa.

Htela je još to veče da ide u bolnicu kako bi joj stručnjaci pomogli da vrati matericu tamo gde joj je mesto. Ali je njena mama je od toga odgovorila, sugerišući da bi bilo bolje da odu sutra ujutru. Slikala je svoj "problem" i otišla na spavanje.

Kad se probudila, sve je bilo na svom mestu. Materica se "vratila" unutra. Da nije bilo slike, Loren kaže da bi pomislila da je sve sanjala.

Medicina kaže da je moguće je da se blagi do umereni prolaps sam vrati u ispravan položaj, iako se to obično ne dešava tako brzo kao preko noći. U težim slučajevima potrebna je hirurška intervencija da bi se rešio problem. Lore je očigledno imala sreće!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading