Ispovest Sandre koja je imala 14 VANTELESNIH oplodnji: Njena BITKA za potomstvo je trajala punih 14 godina

Vesti 27.01.2022 11:35 1

Sandru Jovanović je svoju bitku za potomstvo vodila punih 14 godina, danas je mnogi poznaju kao predsednicu udruženja Šansa za roditeljstvo

Ispovest Sandre koja je imala 14 VANTELESNIH oplodnji: Njena BITKA za potomstvo je trajala punih 14 godina

Printscreen/Youtube

Sandri Jovanović je trebalo punih 14 godina do dobije svoje prvo dete,

- To je najveća želja i poklon koji smo mogli da dobijemo za Novu godinu. Posle 13 pokušaja, a ovo je 14. pokušaj vantelesne oplodnje. Celu trudnoću je tu bio strah da li će sve biti dobro do kraja, jer sam i posle 10. vantelesne oplodnje imala jedan spontani pobačaj. Onda su strahovi bili i veći. Sve sam zbog toga držala u sebi iz straha i, eto, 15. decembra na svet je došla Ljubica. S obzirom na to da smo je dobili posle 14 godina, rekla bih da je ovo jedan veliki uspeh za mog supruga i mene. Mislim da ovakva priča i ovoliki put do deteta treba ljudima da budu motivacija da ne odustaju u borbama da dobiju bebu. Čuda su moguća i, sve dok imaju smelosti, hrabrosti i realnih mogućnosti, da ne odustaju od svojih snova i želja - rekla je ona potpuno iskreno u emisiji Puls Srbije na Kurir TV.

Ispovest Sandre koja je imala 14 VANTELESNIH oplodnji: Njena BITKA za potomstvo je trajala punih 14 godina

Printscreen/Youtube

 

 

S obzirom da su punih 14 godina posvetili želji da postanu roditelji i da ostvare potomstvo, Sandra kaže da je to za nju bio ogroman uspeh, kao i za njenog supruga koji se jednako nadao.

- Dok nekako ne ostvarite trudnoću, sve što vam ljudi govore je 'videćete, osetićete' i tako dalje, mada vama to sve izgleda kao da je predaleko. Onda kad se stvarno desi da držite bebu u rukama, sve ono što se dešavalo pre samog tog čina da dobijete dete, samo zaboravite. Da nije mog supruga, ja bih verovatno odustala posle 6-7 puta - objasnila je Sandra.

Žena, kao što je Sandra, na svom putu do ostvarenja sna prođe kroz razne rolerkostere osećanja, počevši od onih strašnih, blokirajućih strahova, preispitivanja, do ogromnog ushićenja.

- Kao i mnoge druge mame koje vode istu borbu, prošla je kroz slična osećanja i preispitivanja. "Posle svake neuspele oplodnje, zapitate se: zašto ja? Ali prosto morate da nađete snage da nastavite dalje. Ja sam motiv nalazila ne samo u ljubavi koju mi je pružao suprug, već i u celoj toj priči sa udruženjem gde sam zaista više od 5 godina okružena ljudima koji imaju problem sa začećem. Prosto bez njihovih priča mislim da bi teško mogla da izguram sve ovo - rekla je potpuno iskreno za Kurir TV.

Komentari (1)
Loading
Stojko
27.01.2022 13:31

Da li se neko od doktora koji rade vantelesne oplodnje slucajno brine o cinjenici da je procenat uspesnosti tako mali? Naravno da ne, bitne su pare.