Zašto se krastavac prodaje u plastičnoj foliji? 3 razloga koja otkrivaju istinu o pitanju na koje svi traže odgovor

Izvor: Nedeljko TIšanović Vesti 19.08.2024 08:25 0

Sigurno ste se zapitali zašto krastavac uvek viđate u foliji.

Shutterstock

Shutterstock

Krastavci su vrlo popularni, posebno u ovom trenutku jer se na društvenim mrežama širi trend salata sa krastavcem. Ne samo to, krstavac je zbog svog osvežavajućeg ukusa i zdravstvenih prednosti takođe vrlo prijemčiv za svakoga. 

Među različitim vrstama krastavaca, engleski krastavci često se mogu naći u plastičnoj foliji. Postavlja se pitanje zašto su baš ti krastavci obavijeni celofanom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Iako je sveprisutna briga o štetnosti plastike, naročito mikroplastike, koja može dospeti u naše telo, engleski krastavci i dalje dolaze upakovani u plastičnu foliju iz nekoliko razloga:

1. Očuvanje vlage
Engleski krastavci imaju tanku koru, što ih čini sklonim gubitku vlage dok se nalaze na policama. Plastična folija pomaže u očuvanju vlage i svežine krastavca, prema "Simply Recipes".

2. Zaštita od oštećenja
Tanku koricu krastavca lako je oštetiti tokom transporta. Takve ogrebotine mogu dovesti do buđi i truleži, što je razlog zašto je važno da voće i povrće budu neoštećeni, kao što savetuju FDA.

3. Smanjenje oksidacije

Kiseonik može ubrzati kvarenje hrane, jer omogućava rast mikroorganizama i izaziva oksidaciju, zbog čega krastavci mogu postati smeđi. Plastična folija ne samo da zadržava vlagu, već i sprečava pristup kiseoniku, čime se usporava proces propadanja.

Kompanije danas rade na razvoju ekološki prihvatljivih alternativa plastici kako bi smanjile njen uticaj na prirodu i zdravlje ljudi.

 

Bonus video: 

img
08. 07. 2025 14:48

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
13. 07. 2025 21:45

Putin: Seo sam u avion i napisao – mi ne možemo drugačije

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
13. 07. 2025 22:20

Ona je rijaliti igrač: Pegi uveren da je svaki Anđelin potez žestoko proračunat, u njenu ljubav prema Gastozu ne veruje ni trenutak! (VIDEO)

img
13. 07. 2025 14:59

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
11. 07. 2025 06:51

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

img
14. 07. 2025 01:13

Razvezao jezik: Karić progovorio o Gastozovoj sujeti na njega i Anđelinoj foliraži! (VIDEO)

img
14. 07. 2025 00:52

Sofija obrisala patos Anđelom Đuričić: Unakazila je žestokim prozivkama za sva vremena, pa podgrejala sumnje da se ona dopada Gastozu! (VIDEO)

img
13. 07. 2025 23:41

Razvezala jezik: Aneli brutalno isponižavala Maju Marinković, pa otkrila Anđelinu taktiku za pobedu! (VIDEO)

img
13. 07. 2025 22:27

Životna priča Kije Kockar je dotukla: Ena priznala koliko je suza prolila gledajući je tužnu, ove potresne scene joj ne izlaze iz glave! (VIDEO)

img
07. 07. 2025 08:15

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
13. 07. 2025 22:15

Sofija ume da bude i objektivna: Ovaj nastup je za nju bio najbolji na Elitoviziji, iako njih troje ne može očima da gleda! (VIDEO)

img
14. 07. 2025 01:50

Nikad iskreniji: Luka uveren da će njegova ljubav sa Aneli ojačati posle Elite, razbio joj sve strahove! (VIDEO)

img
09. 07. 2025 13:25

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

Komentari (0)