Magija se dešava preko noći: Osvežite rernu namirnicom koju obično bacate, zaboravite na prethodne kulinarske epizode

Vesti 12.01.2024 17:50 0

Sledećeg jutra otvorite rernu i dočekaće vas iznenađenje: mirisne note čiste rerne...

rerna

Shutterstock

Zima nije jedino godišnje doba za trikove - i vaša kuhinja ima svoje male tajne. Zamislite ovu situaciju: završili ste sa velikim čišćenjem rerne, ali još uvek miriše na kulinarske avanture koje ste praktikovali tokom praznika. Nema potrebe za brigom, jer tu stari hleb stupa na snagu!

Da, dobro ste pročitali. Taj agent iz senke, koji je do juče bio deo vašeg doručka, sada je glavni junak u misiji osvežavanja vaše rerne. 

hleb

Shutterstock

 
Jednostavan postupak

Sve što treba da uradite jeste da komad starog hleba potopite belo vinsko, alkoholno ili jabukovo sirće koji su jednako efikasni u ovakvoj situaciji.

Nakon što je hleb natopljen, stavite ga u činiju i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Poput prikrivenog špijuna, hleb će raditi nečujno, preko noći, upijajući sve te neprijatne mirise. Ovaj metod je kao tihi borac protiv zločina koji izazivaju mirisi - efikasan, jednostavan i gotovo mističan. 

Magija se dešava preko noći

Sledećeg jutra otvorite rernu i dočekaće vas iznenađenje: mirisne note čiste rerne, bez traga prethodnih kulinarskih epizoda. Izvadite činiju za hleb i voila - operacija osvežavanja rerne' je uspešno završena, piše 24sedam.

Korišćenje starog hleba na ovaj način nije samo praktično, već i svedočanstvo o mudrosti korišćenja onoga što već imamo na nove i inovativne načine. Umesto da bacite stari hleb, dajte mu novu ulogu u svom domaćinstvu. Stari hleb, ranije samo običan pekarski proizvod, sada postaje vaš tajni saveznik u borbi za svežinu i čistoću vaše rerne. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading