Iskoristite stari hleb: Zapecite ga sa belim lukom i kačkavaljem, doručak će biti spreman za 10 minuta!

Vesna Vukadinović Vesti 29.12.2023 08:11 0

Upotrebite ostatke namirnica iz frižidera da dobijete ukusan doručak. Svi će biti oduševljeni!

kulinarski specijaliteti

Shutterstock

Kada nemate vremena, ovo je odlično rešenje za brzi obrok. Može biti doručak, večera ili užina. Brzo se pravi, jeftino je, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

500 g hleba

100 g kačkavalja

50 g putera ili margarina

2 glavice belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi. Beli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte kačkavalj i iseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, kačkavalj, so i puter. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite ovom smesom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta. 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)