Kada nemate vremena, ovo je odlično rešenje za brzi obrok. Može biti doručak, večera ili užina. Brzo se pravi, jeftino je, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
500 g hleba
100 g kačkavalja
50 g putera ili margarina
2 glavice belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika iseckanog peršuna
Priprema:
Stavite puter da omekša na sobnoj temperaturi. Beli luk stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i poprskajte maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte kačkavalj i iseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, kačkavalj, so i puter. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite ovom smesom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 3-4 minuta.
Bonus video: