Za one sa velikim apetitom: Kajgana sa pančetom odobrena od strane najvećih gurmana, prosto je izvanredna!

Vesti 27.12.2023 09:45 0

Imajte na umu da su sastojci dovoljni za 2 porcije - ili za jednu veoma gladnu osobu...

kajgana

Shutterstock

Čini nam se da su kajgana potcenjena u odnosu na, na primer, poširana jaja, omlet ili fritatu. Ovaj recept će je vratiti u prvi plan!

Ako više volite slane doručke, onda su jaja svakako često na vašem jutarnjem meniju. U tom slučaju, zaista bi trebalo da uključite ovaj jednostavan recept za kajganu sa pancetom i parmezanom u svoju rotaciju. Priprema traje manje od 5 minuta, u spisku sastojaka nema iznenađenja, a rezultat je izvanredan, piše Miss7.

kajgana

Shutterstock

 

Pošto će pančeta pustiti dobru dozu slanosti, nemojte presoliti jaja. Imajte na umu da su sastojci dovoljni za 2 porcije - ili za jednu veoma gladnu osobu!

Kajgana sa pančetom i parmezanom

Sastojci:

  • 80 g pancete
  • 1 kašika putera
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera rendani parmezan

Postupak: Pančetu iseći na kockice i dobro propržiti u tiganju. Ako primetite da je iscurilo previše masti, malo odlijte, pa dodajte kašiku ili dve putera. Smanjite toplotu. Jaja brzo umutiti sa malo soli, pa ih preliti preko pančete i mešati drvenom ili silikonskom kašikom. Jaja će biti gotova nakon 2 do 4 minuta, u zavisnosti od toga da li volite da su jako kremasta. Najvažnije je da plamen bude slab da ne izgori. Prebacite jaja u tanjir, pospite ih sveže mlevenim biberom i oko dve kašičice rendanog parmezana. Poslužite odmah! 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading