Nikako ne savljajte 1 sastojak u kajganu: "Jede" bogatstvo njenog ukusa, postoji bolja opcija

Izvor: Ana Klikovac Vesti 11.10.2023 10:35 0

Potpuno im menja ukus...

Kajgana

Shutterstock

Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljeni izbor mnogih za doručak jer ujutru obično nemamo mnogo vremena za pripremu komplikovanih jela. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi rade kada pripremaju kajganu, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema rečima kulinarskih stručnjaka – tu nije mesto.

Radi se o mleku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti njihov ukus i učiniti kajganu kremastijom. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u kajgani napraviće samo jednu stvar: zaseniće ukus jaja.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Kajgana

Shutterstock

 

 

Ako ste kupili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će ‘pojesti’ njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na maslacu. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom ziganju, već u nekoj drugoj posudi, iz koje ćete ih preliti u dobro zagrejan tiganj.

Kajgana se u pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minuta sklanja s ploče. Jaja se špatulom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po želji i poslužiti na tanjiru ili tostu, piše Aktivni.si.

 

 

Bonus video:

 

NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

img
31. 03. 2025 21:15

TREBINjE DOBILO POŠTANSKU MARKU: Simboli koji će obići svet

img
31. 03. 2025 20:10

"PROSINEČKI NEMA POJMA": Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine opleo po Robiju

img
31. 03. 2025 21:05

RJABKOV O TRAMPU I NATO: Moskva ne veruje u mogućnost da SAD napuste Alijansu

img
31. 03. 2025 21:05

BEZ NAVIJAČA: Valensija neće prodavati ulaznice za meč protiv Hapoela

img
31. 03. 2025 20:51

"UVEK SMO SE POVLAČILI, SAD SMO IŠLI DO KRAJA": Trener Spartaka zadovoljan posle pobede nad Crenom zvezdom

img
31. 03. 2025 21:00

RAT U UKRAJINI: Teške borbe za Demidovku se nastavljaju: Ruske snage istjeruju VSU; VSU izgubio više od 1300 vojnika za dan (MAPA/VIDEO)

img
31. 03. 2025 20:31

"IMALI SMO POBEDU U RUKAMA, ALI NISMO USPELI": Sferopulos kratak posle bolnog poraza od Spartaka

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
31. 03. 2025 20:57

"FRANCUZI BI TREBALO DA RAZMIŠLjAJU O ŠESTOJ REPUBLICI" Medvedev nakon presude Marin le Pen

img
31. 03. 2025 20:58

DOKAZI CRNO NA BELO: Isplivale prepiske koje dokazuju da je Stefani NUDILA novac za Matorinog oca! Ovo sve govori! (FOTO)

img
31. 03. 2025 20:46

ODLAZI IZ KLUBA: Trener Sportinga napušta klupu posle 16 godina

img
31. 03. 2025 20:08

PETKOVIĆ O TERORU BLOKADERA NAD "NOVOSTIMA": Njihov cilj je da u Srbiji građani misle kao Šolak iĐilas

img
31. 03. 2025 21:11

VEĆE PRAVNOG FAKULTETA UB: Nije glasalo o izjašnjavanju studenata o daljoj nastavi

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
31. 03. 2025 20:52

SFEROPULOS KRATAK POSLE ŠOKANTNOG PORAZA ZVEZDE: I da smo dobili znali bi da nismo odigrali dobro...

Komentari (0)