Sastojci:
- 500 grama krompira
- 3 jaja
- 2 kašike brašna
- 50 grama kajmaka
- mast
- majoran
- so
Priprema
Krompir skuvati u ljusci, a zatim ga oguliti i propasirati. Kada se krompir ohladi, dodati mu penasto umućena žumanca, brašno, so, mažuran i sneg od belanaca. Sve dobro izmešati. U tiganju zagrejati mast i ispržiti omlete s jedne i druge strane tako da budu zlatnožute boje. Svaki omlet ravnomerno premazati kajmakom i preklopiti.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
zora
19.11.2022 11:26Istina je da se u omlet moze staviti svasta ali nikada nije u cvrstom stanju. Omlet mora da bude "penast"socan i pun mehurica. Izmisljajte recepte ali ne menjajte teksturu, jer je to glavna stvar recepta.
zora
19.11.2022 16:33Nema veze sa omletom. Krstite ga krompir sa jajima.