Kada štedite svaki dinar, ono što kuvate postaje još važnije. Sakupili smo naše omiljene jeftine večere kako bismo vam pomogli da izvučete maksimum iz ograničenog budžeta.
Ovi recepti su odlični u tome što maksimalno koriste ono što imate, uključujući pristupačne izvore proteina poput pilećih bataka, konzervisanog pasulja ili tune, i daju mesu zadatak da obogati ukus, tako da mala količina daleko dopire.
Druga strategija je korišćenje povoljnijih osnovnih namirnica iz ostave kako biste pojačali ukus. Od pečene paste do gulaša sa šporeta, ove ukusne i jeftine večere sigurno će postati porodični favoriti.
Kremasta zapečena pasta
Shutterstock
Ova neodoljiva vegetarijanska večera je za osam osoba i počinje sa dve konzerve paradajza, pola pakovanja krem sira i malo mocarele sa niskim sadržajem vlage. Poslužite je uz povrće ili hrskavu salatu.
Pileći gulaš
Da biste maksimalno iskoristili svoj budžet, prilagodite recepte onome što imate ili šta je na akciji. Upravo tu dolazi ovaj zasitni gulaš – koristi pileće batake, a povrće možete zameniti onim što imate u fioci za povrće. Na primer, kelj umesto zelenog kupusa ili paprike umesto boranije. Takođe, možete dodati još povrća kako biste produžili jelo, poput slatkog krompira koji stoji na kuhinjskom pultu.
Špageti sa ćuftama od patlidžana
Naša ukusna vegetarijanska verzija italijansko-američkog klasika jednako je zadovoljavajuća kao mesna verzija. Patlidžan se meša sa belim pasuljem, prezlama i jajetom, i začinjava belim lukom, origanoom i parmezanom. Ćufte se peku, a zatim završavaju u šerpi sa paradajz sosom i služe preko špageta posutih obiljem parmezana.
Zapečena tuna
Shutterstock
Ovaj topao i zasitan glavni obrok uglavnom koristi namirnice iz ostave. Poslužite ga uz omiljeno šareno povrće za uravnotečen obrok. Bonus za budžet ako iskoristite stari hleb i napravite svoje prezle.
Brza fritata sa brokolijem
Ne čuvajte jaja samo za doručak! Frittata je odličan izbor za povoljnu večeru. U ovoj vegetarijanskoj verziji, beli čedar i smrznuti brokoli daju bogat, slan ukus. Dodajte ili zamenite drugim povrćem, poput pečurki, paprika ili graška.
Čorba od belog pasulja
Shutterstock
Ova zasitna supa je puna pasulja, praziluka, bundeve i spanaća. Takođe podseća da nikada ne bacate kore od parmezana; dodavanje u supe ili jela sa pasuljem daje magičnu bogatstvo i dubinu ukusa.
Makarone sa sirom
Bilo da više volite kremastiju verziju sa šporeta ili pečenu zapećenicu, makarone sa sirom su uvek dobitak. Sajt Martha Stewart navodi da je verzija po receptu Džona Legenda je najpristupačnija – koristi ekstra čedar, ,,Monterey Jack" sir i kondenzovano mleko. Rezultat je bogato jelo bez ostataka!
Bonus video:
Možda vas zanima…