Možete dodati pečenu bundevu svojoj večeri, salati, napraviti supu od nje ili u potpunosti njome zameniti svoj obrok. Ne samo ručak, već i desert. Niste ljubitelj pite od bundeve? Šta kažete na pečenu bundevu sa medom i orasima? Ova verzija sa medom-cimetom-orasima je ukusna i garantujemo da ćete se zaljubiti u nju. A za ljubitelje jačih ukusa - verzija začinjene pečene bundeve sa čilijem i ruzmarinom je fenomenalan obrok. Za svakog po nešto.
Dobro je znati!
Možete ispeći bundevu sa korom. Nakon vađenja iz rerne lakše će se odvojiti, uslov je da se bundeva pre pečenja dobro opere.
Slatka pečena bundeva
Sastojci:
- oko 1 kg bundeve
- 2-3 kašike meda
- 1 kašičica cimeta
- nekoliko seckanih oraha
Način pripreme:
Bundevu isecite na komade, očistite gnezdo od semena, pa stavite na pleh. Pospite sa jednom kašikom meda, seckanim orasima i cimetom. Pleh staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta.
Začinjena pečena bundeva
Sastojci:
- oko 1 kg bundeve
- čili u prahu
- nekoliko grančica ruzmarina
- morska so
- ulje
- crveni luk
Način pripreme:
Pripremite bundevu kao u prethodnom receptu. Na to stavite grančice ruzmarina, posolite i pospite čilijem. Luk prethodno oljušten i isečen na četvrtine poređajte oko bundeve. Sve poprskajte maslinovim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta.
Prijatno!