Možete dodati pečenu bundevu svojoj večeri, salati, napraviti supu od nje ili u potpunosti njome zameniti svoj obrok. Ne samo ručak, već i desert. Niste ljubitelj pite od bundeve? Šta kažete na pečenu bundevu sa medom i orasima? Ova verzija sa medom-cimetom-orasima je ukusna i garantujemo da ćete se zaljubiti u nju. A za ljubitelje jačih ukusa - verzija začinjene pečene bundeve sa čilijem i ruzmarinom je fenomenalan obrok. Za svakog po nešto.
Dobro je znati!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Možete ispeći bundevu sa korom. Nakon vađenja iz rerne lakše će se odvojiti, uslov je da se bundeva pre pečenja dobro opere.
Slatka pečena bundeva

Shutterstock
Sastojci:
- oko 1 kg bundeve
- 2-3 kašike meda
- 1 kašičica cimeta
- nekoliko seckanih oraha
Način pripreme:
Bundevu isecite na komade, očistite gnezdo od semena, pa stavite na pleh. Pospite sa jednom kašikom meda, seckanim orasima i cimetom. Pleh staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta.
Začinjena pečena bundeva

Shutterstock
Sastojci:
- oko 1 kg bundeve
- čili u prahu
- nekoliko grančica ruzmarina
- morska so
- ulje
- crveni luk
Način pripreme:
Pripremite bundevu kao u prethodnom receptu. Na to stavite grančice ruzmarina, posolite i pospite čilijem. Luk prethodno oljušten i isečen na četvrtine poređajte oko bundeve. Sve poprskajte maslinovim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta.
Prijatno!