Pita od BUNDEVE: Jesenja poslastica puna začina

Vesti 02.11.2021 11:00 0

Od bundeve, između ostalog, možete napraviti ukusnu slatku tortu. Imamo recept za vas koji će oduševiti ljubitelje jesenjih ukusa. Probajte sami!

Pita od BUNDEVE: Jesenja poslastica puna začina

Shutterstock

 

Sastojci (za 5 osoba):

  • 3,5 šolje brašna
  • 250 g putera
  • 50 g margarina
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 šolje vode
  • 3,5 šolje kuvane bundeve
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašičice mlevenog cimeta
  • 3 kašike ruma
  • 3 kašičice đumbira
  • 1/2 kašičice karanfilića (mlevene)
  • 1/2 muskatnog oraščića
  • 1,5 šolje mleka
  • 4 jaja

Način pripreme:

Koristite brašno, puter, margarin, šećer, so i vodu da napravite prhko testo. Umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider. Ohladite ga. Pomešajte bundevu sa šećerom, medom, solju i začinima. Dodajte rum, mleko i jaja. Ako želite da pita od bundeve bude prilično gusta, dodajte manje mleka. Razvaljajte prhko testo, pa sipajte fil u centar, i poravnajte. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite pitu od bundeve sat vremena. Nakon 15 minuta smanjite temperaturu.

Komentari (0)
Loading