Sastojci (za 5 osoba):
- 3,5 šolje brašna
- 250 g putera
- 50 g margarina
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje vode
- 3,5 šolje kuvane bundeve
- 1 šolja šećera
- 1 šolja smeđeg šećera
- 3 kašike meda
- 1 kašičica soli
- 3 kašičice mlevenog cimeta
- 3 kašike ruma
- 3 kašičice đumbira
- 1/2 kašičice karanfilića (mlevene)
- 1/2 muskatnog oraščića
- 1,5 šolje mleka
- 4 jaja
Način pripreme:
Koristite brašno, puter, margarin, šećer, so i vodu da napravite prhko testo. Umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider. Ohladite ga. Pomešajte bundevu sa šećerom, medom, solju i začinima. Dodajte rum, mleko i jaja. Ako želite da pita od bundeve bude prilično gusta, dodajte manje mleka. Razvaljajte prhko testo, pa sipajte fil u centar, i poravnajte. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite pitu od bundeve sat vremena. Nakon 15 minuta smanjite temperaturu.