TRIK je u jednom SASTOJKU: Kako napraviti savršen PIRE KROMPIR bez grudvica? Na ovaj način ga još niste spremali

Izvor: K.Ć. Vesti 01.08.2022 17:20 0

Krompir pire je idealan dodatak jelima, ali dobro ide i kao samostalna užina kada nismo mnogo gladni

pire

Shutterstock

Savršeno pripremljen, svilenkasto je glatka, kremast i topi se u ustima. Čini se da to nije teško napraviti, ali često krajnji rezultat ne ispunjava očekivanja i ne zadovoljava u potpunosti ukus. Znamo kako da to promenite.

Krompir pire se sprema od kuvanog krompira sa dodatkom margarina i začina. U mnogim verzijama obogaćen je i prženim lukom i slaninom. Polje za eksperimentisanjem je ogromno i uz malo volje i kreativnosti možete napraviti zaista izvrsno jelo od ovog jednostavnog predjela. Pod jednim uslovom. Da će krompir imati pravi ukus i teksturu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Naizgled jednostavan pire nije tako lako napraviti. Često ispadne previše suv i nedostaje mu savršen ukus i pun je grudvica. Na sreću, ovo se lako možete popraviti. Jedna mala promena i dodatni sastojak dovoljni su da se uzdignete u visine kulinarske umetnosti. Koristeći ovaj trik pire će imati odličan ukus.

Nije bitno da li više volite ovo jelo u najjednostavnijoj verziji samo sa krompirom i malo začina ili više volite bogatu verziju. Svaki put će ispasti savršeno. Samo treba dodati mleko. Ali trik je da to uradite u pravom trenutku.

Tajna uspešnog pirea je kuvanje krompira u mleku. Zahvaljujući tome, imaju dovoljno vremena da ga upiju. Kao rezultat toga, krema koju dobijemo od njih imaće divan mlečni ukus. Vi sigurno dobro znate da je margarin nosilac ukusa i da ga pojačava.

Kuvanjem krompira u mleku dajemo mu mogućnost da u potpunosti razviju sve svoje kvalitete.

Kada dodate mleko samo kada skuvate krompir, to nije dovoljno za savršen pire krompir.

A preteranjem sa njegovom količinom, umesto guste kreme, dobićemo vodenastu smesu. A ni to nije poenta. Da biste izbegli sve ove probleme, jednostavno izgnječite krompir u mleku.

Međutim, ako iz nekog razloga više volite vodu, podsećamo vas na pametan trik koji će vam uštedeti mnogo vremena. Pretpostavljalo se da krompir stavimo u hladnu vodu i upalimo šporet. Međutim, ništa vas ne sprečava da prvo prokuvate vodu i preliti ih ključalom vodom. Videćete kako to ubrzava pripremu jela. Predviđajući pitanja, ukus ne pravi razliku.

BONUS VIDEO

Komentari (0)