Sastojci
- 1 paprika babura
- 2 ljute paprike
- 250 g šampinjona
- 1 velika glavica crnog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- po ukusu so i biber
- po 1 do 2 jajeta po osobi
Priprema
U dublji i veći tiganj sipati maslinovo ulje i zagrejati, dodati sitno iseckan crni luk, smanjiti temperaturu i pržiti luk dok ne omekša.
Za to vreme oprati baburu, očistiti je od drške i semenki i iseckati na sitnije kockice i dodati u tiganj da se prži zajedno sa lukom. Ovu papriku stavite ranije u tiganj jer ona je deblja od ljutih paprika i njoj treba malo duže da uprži. Oprati i očistiti ljute paprike, i njih iseći na kockice i dodati u tiganj da se i one prže. Ako hoćete da vam je više ljuto, nemojte skidati žilice, samo očistite od semenki.
Šampinjone očistiti i ako su veći, preseći ih na pola pa iseći na malo deblje listiće. Dodati ih u tiganj i pržiti sve zajedno, dok skoro sva tečnost ne ispari. Posoliti i pobiberiti po ukusu i ako želite možete dodati malo suvog začina, sve izmešati i napraviti onoliko udubljenja koliko ćete jaja upotrebiti. U svako udubljenje razbiti po jedno jaje, blago posoliti i pobiberiti, poklopiti sa poklopcem i pržiti u pari dok ne dobijete isprženo jaje kako vi volite.
Prijatno!