Sastojci:
- paprika po želji
Za kuvanje paprika:
- 1l sirćeta
- 3l vode
- 250 g šećera (po želji)
- 150 g soli
- Vinobran
Prvo pripremiti papriku, operite je, presecite uzdužno na pola, a možete da je ostavite i celu.
Staviti u vodu sirće, so i šećer, ali u veću posudu. Kada voda provri tada stavite papriku. Nakon što posle 1-2min opet provri izvadite paprike u posudu da se ohlade.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Opet ugrejati tu vodu gde su se paprike kuvale pa dodati samo 1/2 vinobrana.
Papriku poslažite u tegle pa zati prelite ih sa vrućom vodom.
Ako se stavlja cela paprika,nemojte tegle puniti paprikom do vrha.Nakon nekog vremena paprika "popije" vodu ,pa gornji deo ostane suv. Možete drugog dana dodati preliv ako vam zafali pri vrhu.