Žene i ONE STVARI: Nikada nećete pogoditi u kojim GODINAMA su NAJRASPOLOŽENIJE za akcije ispod POKRIVAČA

Vesti 04.10.2022 21:00 0

"Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga Majlsa, ljubav mog života. Želja se ponovno vratila, jer sam osetila ljubav i požudu u istom paketu", prisetila se Trejsi Koks.

Žene i ONE STVARI: Nikada nećete pogoditi u kojim GODINAMA su NAJRASPOLOŽENIJE za akcije ispod POKRIVAČA

Shutterstock

"Sećam se dvadesetih kao vrtoglave mešavine slobode i nesigurnosti. Raskinula sam vezu sa svojim dugogodišnjim dečkom s kojim sam se čak verila na svoj 21. rođendan. Nakon raskida, odlučila sam neko vreme da ostanem sama. Imala sam snažan seksualni nagon i puno maštarija, ali nisam delovala po tom pitanju", objašnjava Trejsi Kosk (60), stručnjakinja za veze i seks iz Velike Britanije u svojoj knjizi "Sjajan seks počinje u 50-ima" u kojoj otkriva različite faze svog ljubavnog života i kako uživati u seksu.

"Dvadesete su vreme kada postoji najviše verovatnosti za seks u troje, s osobom istog pola, kao i ležernog seksa", kaže, ali i dodaje da s druge strane postoji puno nesigurnosti.

"U tim godinama više smo fokusirani na izgled, a manje na zadovoljstvo. Zanemarite okvire. U redu je ako ne želite da spavate s puno ljudi i eksperimentišete. Odredite svoja pravila i ne pokušavajte da se držite onih koji vam ne odgovaraju. Ako vam treba duže vremena za postizanje orgazma, koristite seksualna pomagala kako bi izednačili zadovoljstva. Savršena tela ne postoje. Biti dobar u krevetu ne znači imati sjajno telo, već entuzijazam. Ako se osećate loše nakon seksa, ne spavate sa pravom osobom", kaže.

Tridesete - uzbudljivo i iscrpljujuće

"Udala sam se za prvog supruga u ranim tridesetima. To je bio moj prvi susret s dugotrajnom i monogamnom vezom", kaže i dodaje da joj se brak kao takav nije svideo. Volela je supruga, ali nije joj se svidelo što im je budućnost unapred zacrtana i pomisao da više nikada neće spavati s drugima.

"Razvela sam se i ambiciozno se posvetila karijeri. U tridesetima parovi doživljavaju najveću seksualnu pretnju - decu", tvrdi.

"Postoje ipak seksualni bonusi - većina u ovom razdoblju je sigurnija i bolje poznaje svoje telo. Iako se neke žene muče s orgazmom u dvadesetima, većina ga postiže u tridesetim u jednostavno zato što su iskusnije i spremnije da traže od partnera da ih zadovolji", kaže Trejsi.

Partneri ne čitaju misli. Dajte povratne informacije o onome što volite, a što ne. Prestanite da žalite za seksom koji ste imali na početku veze.

"Tela nisu napravljena da ostanu u toj strastvenoj fazi nabijenoj hormonima. Nije posao vašeg partnera da vas oraspoloži za seks, nego vaš. Saznajte koji su tačno vaši okidači i posegnite za njima. Pročitajte nešto seksi i podstaknite sami sebe", savetuje za tridesete.

U redu je s vremena na vreme prestati sa seksom

"Mnogo parova u prve dve godine detetova života uopšte ne praktikuju seks i to je normalno. Dogovorite se za predah i niko neće poludeti misleći da je to trajna odluka", kaže.

Četrdesete - prekretnica

"Ušla sam u četrdesete osećajući se poprilično zadovoljno svojim seksualnim životom. Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, moj je još uvek besnio. Osećala sam se fantastično. Imala sam ličnog trenera, putovala sam, promovisala knjige i udvarali su mi se duplo mlađi muškarci", priča i dodaje da joj je s napunjenih 45 to dosadilo.

Ovo je takođe decenija u kojoj se puno nezadovoljnih žena razvodi s prvim supružnicima. Nekoliko je studija utvrdilo da je sredina četrdesetih godina vrhunac seksualnog zadovoljstva žena, sve dok imate pravog partnera. Iznenada ste spremni za stvari koje biste prethodno odbacili: igranje uloga, igre vezivanja, seks igračke, čak i seks zabave. Shvatate da je život kratak, što vas čini otvorenijima za nove seksualne avanture.

"Neka orgazam ne bude jedini cilj do kojeg treba što pre stići. Njega možete da imate i sami, a vreme s partnerom je ipak nešto više od samog orgazma. Spontani seks je precenjen. Morate da planirate seks. Ako ne stvorite prave zahteve da se seks dogodi u dugotrajnim vezama, na kraju ćete ga imati samo na rođendane i godišnjice. Najlakši način da pojačate želju za seksom je da ga imate što više", savjetuje.

Pedesete - Džekpot

Kada sam napunila 50 godina, dve godine nakon menopauze, moj seksualni nagon naglo je pao. Ali nisam imala pojma da će se moj život uskoro promeniti na bolje. Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga, ljubav mog života", kaže da joj se želja ponovno vratila, jer je osetila ljubav i požudu u istom paketu.

Menopauza je izazov za sve nas, ali smo obrazovaniji nego ikad i možemo to donekle okrenuti u svoju korist:

"Seks može da bude bolji u srednjim godinama jer se žene napokon opuste. Deca su odrasla, ostvarili ste se u karijeri ili se zaustavljate, većina nas je finansijski u boljem položaju i imamo vremena i energije da se usresredimo na sebe. Seks je manje usresređen na penetraciju, sporiji je i erotičniji", tvrdi Trejsi, prenosi The Sun.

Komentari (0)
Loading