Kako prepoznati kada neko LAŽE? Obratite pažnju na ova PONAŠANJA, ona će vam reći više od hiljadu reči

K.Ć. Vesti 28.07.2022 08:21 0

Naše telo se brani na mnogo načina kada se trudimo da govorimo laži

laž

Shutterstock

A upravo ti oblici fizičke odbrane koje telo koristi protiv lažova gotovo uvek otkrivaju nečiste namere. Zanimljivo, lako ih možete uočiti! Saznajte o ponašanjima koja dokazuju da osoba koja stoji pored vas je lažov.

Gospodin laže, Gospođa laže, svi lažu

Laž je sastavni deo ljudskog života. Neki čak tvrde da je to upisano u naše postojanje. Laž budi niz kontradiktornih emocija, tera nas da se udaljimo od drugih, a ipak mnogi od nas izgledaju nezamenljivi. Jer kako živeti bez i malog savijanja istine?

Ceo svet prirode mnoge svoje pojave zasniva na lažima. Kameleon sa svojom sposobnošću kamufliranja, paraziti u našim telima, afričke gusenice koje se pretvaraju da su zmije da bi preživele – svako od ovih stvorenja koristi, manje-više svesno, sposobnost da manipuliše drugima. Tako ispada da čovek nije izuzetak, iako je njegove motive mnogo teže opravdati.

Geniji koji "savijaju" istinu uvereni su da će laži ostati neotkrivene, pa se njihovo telo smiruje, a psiha opušta. Međutim, ako se nađemo licem u lice sa čovekom koji je daleko od savršenstva, lako ćemo znati da nam ne govori istinu. Njegovo držanje, lice, pogled, gestovi, pa čak i izgled njegove kože otkriće sve!

Laž je stanje dvostruke svesti u kome glava stvara lažne verzije, na primer, događaja, a telo se snažno brani od toga. Obratite pažnju na promene u ponašanju kao što je prekomerna ili nikakva gestikulacija. 

Lažov se migolji, češe, skreće pogled - telo mu vrišti

Kada neko laže, gubi kontrolu posebno nad onim delovima tela koje ne vidi. To uključuje stopala. Nelagodnost povezana sa laganjem stimuliše, na primer, cupkanje nogama. Čak se i koža bori protiv lažova - na njegovom telu se stvara neprirodna napetost, što uzrokuje da mnoge stvari postanu iritantne, uključujući i dodir odeće. Stoga je uobičajen simptom laganja želja za češanjem.

Šta bi još trebalo da podigne našu budnost? Bilo je vremena kada se verovalo da lažov, kada ne govori istinu, izbegava oči i ne gleda u sagovornika. Ispostavilo se, međutim, da majstor u svojoj profesiji može stalno da gleda duboko u naše oči, što može efikasno da nas zbuni. Na sreću, ovo nije jedino ponašanje koje ukazuje da nešto nije u redu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading