Sastojci:
- 6 listova gotovog testa za pitu
- 1 kašičica kima
- 4 kašike ulja
- 40 g oštrog brašna
- 1 kašika vegete
- 200 ml mleka
- 150 g svežeg sira
- 1 vezica peršuna
- 700 g tikvica
- 1 kašičica mirođije
Za fil od jaja:
- 3 jaja
- 1 kašičica ulja
- 1 kašičica mleka
- 1 kašičica jogurta
Priprema:
- Tikvice ogulite, izrendajte, malo posolite i zatim ih ocedite. Dodajte im mleko, brašno, vegetu, ulje, sir, mirođijui naseckani peršun pa sve dobro promešajte.
- U dubokoj posudi napravite fil od jaja, ulja, mleka i jogurta.
Tri kore za pitu raširite na radni sto pa premažite filom od jaja. Deo fila ostavite za premazivanje gotove pite odozgo.
- Preko premazanih kora stavite još dve kore pa premažive sa filom od tikvica i onda srolajte. Ponavljati proces sve dok imate kora i fila.
- Savijače složite na predhodno nauljen pleh, pa premažite ostatkom fila od jaja i posipajte kimom. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.