Sastojci:
Četiri kriške hleba
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
dve kašike parmezana
400 grama mlevene junetine
400 grama mlevene svinjetine
jedan čen belog luka
vezica peršuna
jedno jaje
jedno kašičica dimljene mlevene paprike
Sos:
Jedna glavica luka
800 grama pelat paradajza
prstohvat mlevene paprike
200 ml crnog vina
dva čena belog luka
so
biber
maslinovo ulje
200 grama mocarele

Shutterstock
Priprema:
Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.
Prelijte ih mlekom.
Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane.
Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.
BONUS VIDEO