Ovaj recept će mnoge domaćice ODUŠEVITI: Ćufte od starog HLEBA u sočnom SOSU, nešto je najbolje što ćete danas POJESTI

Milica Ognjenović Vesti 24.07.2022 11:35 0

Iskoristite stari hleb na najbolji mogući način

Ovaj recept će mnoge domaćice ODUŠEVITI: Ćufte od starog HLEBA u sočnom SOSU, nešto je najbolje što ćete danas POJESTI

Shutterstock

Sastojci:

Četiri kriške hleba

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

šest kašika mleka
dve kašike parmezana
400 grama mlevene junetine
400 grama mlevene svinjetine
jedan čen belog luka
vezica peršuna
jedno jaje
jedno kašičica dimljene mlevene paprike

Sos:

Jedna glavica luka
800 grama pelat paradajza
prstohvat mlevene paprike
200 ml crnog vina
dva čena belog luka
so
biber
maslinovo ulje
200 grama mocarele

Ovaj recept će mnoge domaćice ODUŠEVITI: Ćufte od starog HLEBA u sočnom SOSU, nešto je najbolje što ćete danas POJESTI

Shutterstock

 

Priprema:

Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.

Prelijte ih mlekom.
Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane.
Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)