Sastojci:
Četiri kriške hleba
dve kašike parmezana
400 grama mlevene junetine
400 grama mlevene svinjetine
jedan čen belog luka
vezica peršuna
jedno jaje
jedno kašičica dimljene mlevene paprike
Sos:
Jedna glavica luka
800 grama pelat paradajza
prstohvat mlevene paprike
200 ml crnog vina
dva čena belog luka
so
biber
maslinovo ulje
200 grama mocarele
Priprema:
Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.
Prelijte ih mlekom.
Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane.
Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.
BONUS VIDEO