Lovačke šnicle, trebalo bi da budu tanke i od najboljih delova mesa. Birajte juneći šol ili ružu.
Sastojci:
- 500 gr junetina
- 80 gr brašna
- senf
- 250 ml belog vina
- vegeta, biber, lovorov list, bosiljak, so
- malo ulja
- oko 2dl vode
- ćen belog luka
- peršun
Priprema
Dobro istucite juneće šnicle tučkom. Sa jedne strane (gornje) namažite svaku šniclu sa senfom, tako da pokrijete meso.
U šerpu u kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje.
Kada je ulje ugrejano svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje tako da vam strana sa senfom bude gore, a strana sa brašnom na ulju. Pržite na nižoj temperaturi, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta. Lagano dodajite povremeno vodu. Dodajte začine.
Dinstajte meso bar 45 minuta. Na kraju dodajte još malo vode i vina.Smanjite još malo pa dodajte kašičicu brašna razmućenu u mlakoj vodi i sitno iseckan čen belog luka. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Isključite i postpite peršunom,