LOVAČKE ŠNICLE "DA VAM VODA POĐE NA USTA": Prave se jednostavno, a meso se bukvalno raspada!

Vesti 02.03.2022 14:13 0

Lovačke šnicle spremamo povremeno, ali zahvaljujući nekim trikovima, shvatili smo da ovo jelo treba da bude deo standardnog, nedeljnog menija

LOVAČKE ŠNICLE "DA VAM VODA POĐE NA USTA": Prave se jednostavno, a meso se bukvalno raspada!

Printscreen/Youtube

Lovačke šnicle, trebalo bi da budu tanke i od najboljih delova mesa. Birajte juneći šol ili ružu.

Sastojci:

  •  
  • 500 gr junetina
  • 80 gr brašna
  • senf
  • 250 ml belog vina
  • vegeta, biber, lovorov list, bosiljak, so
  • malo ulja
  • oko 2dl vode
  • ćen belog luka
  • peršun

Priprema

Dobro istucite juneće šnicle tučkom. Sa jedne strane (gornje) namažite svaku šniclu sa senfom, tako da pokrijete meso.

U šerpu u kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje.

Kada je ulje ugrejano svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje tako da vam strana sa senfom bude gore, a strana sa brašnom na ulju. Pržite na nižoj temperaturi, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta. Lagano dodajite povremeno vodu. Dodajte začine.

Dinstajte meso bar 45 minuta. Na kraju dodajte još malo vode i vina.Smanjite još malo  pa dodajte kašičicu brašna razmućenu u mlakoj vodi i sitno iseckan čen belog luka. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Isključite i postpite peršunom,

 

 

 

Komentari (0)
Loading