Pivnice se otvaraju na svakom koraku i nude gomilu novih interesantnih piva, ali takođe i gomilu hrane, tako da sada razne varijatne kobasica možete naći svuda – sa kačkavaljem, sirom, ovakve, onakve…
Ove slatko-ljute, doduše, retko gde možete naći?
Slatko-ljutu varijantu najčešće pripremaju kuvari u Kineskim restoranima, ali, nažalost, oni nemaju kobasice u ponudi.
Pronašli smo recept koji ćemo da podelimo sa vama.
Sastojci
• 300g kobasica
• 160ml soka od borovnice
• 1 kašičica gustina
• 1 kašika smeđeg šećera
• 2 kašike kečapa
• 1 kašičica tucane ljute paprike
• 1 čen belog luka
• maslinovo ulje
• so, biber
• peršun, vlašac – za dekoraciju
Priprema
Kobasice iseckati na sitnije komade. Zagrejati ulje u dubljem tiganju.
Dok se ulje greje, u činijici promešati par kašika soka i gustin.
Staviti kobasice da se prže na jaku vatru 3-4 minuta u zavisnosti od veličine komadića.
U većoj činiji sjediniti ostatak soka, šećer, kečap, papriku, beli luk, so i biber. Sipati u tiganj i nastaviti kuvanje kobasica u sosu 5-10 minuta.
Nakon toga, pomeriti kobasice u stranu i sipati razmućen gustin, promešati i nastaviti kuvanje još 1-2 minuta, dok se sos ne zgusne.
Služiti toplo.Posuti seckanim peršunom ili vlašcem.
Prijatno!