Krompir na portugalski način ima samo nekoliko finesa koje ga razlikuju od običnog krompira, a preukusan je i veoma lagan za pripremu.
Ovaj kromir se jako lepo uklapa uz svaku vrstu mesa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Potrebni sastojci:
- krompir - 4 komada, srednji
- maslac
- so
- ruzmarin
- sušena paprika po želi
- biber po želji
Način pripreme:
Operite koru krompira i stavite ga u šerpu sa vodom ili skuvajte na pari, dok blago ne omekša.
Izvadite i stavite u posudu za pečenje. Spljeskajte ih čašom. Preko svakog parčeta stavite maslac. Pospite solju, biberom i ruzmarinom i alevom paprikom.
Pecite krompir u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Krompir na portugalski način je gotov i savršen je prilog uz svako meso.
BONUS VIDEO