Samo JEDAN ZALOGAJ i momentalno ćete se ZALJUBITI! Pileći štapići u MEDU I SUSAMU

Sanja Jakšić Vesti 17.08.2021 15:56 0

Neka hrana prosto mami dok je gledate jer nekako znate da vas samo delić sekunde deli do neopisivog zadovoljstva pod vašim nepcem!

Samo JEDAN ZALOGAJ i momentalno ćete se ZALJUBITI! Pileći štapići u MEDU I SUSAMU

unsplash.com

Arom su sve u kulinarstvu! Ako se pametno i dobro ukombinuju možete i od najjednostavnijih sastojaka dobiti pravi gastronomski specijalitet!

Piletina je jednostavno meso, za koje nije potrebno dugo pripreme, a koje se možete obogatiti različitim ukusima i podići nivo aromatičnosti na sasvim novi nivo!

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

SASTOJCI:

  • 400 g belog mesa isečenog na šnicle
  • so i biber
  • 2 jajeta
  • 4 kašike mleka
  • 150 g brašna
  • 60 g prezli
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice suvog peršuna
  • 1/2 kašičice suvog vlašca
  • 1/2 kašičice slatke (dimljene ako je imate) paprike
  • 100 ml ulja, za prženje

 

Medeni sos:

  • 100 g meda
  • 2 kašike dižon senfa
  • 1 kašika majoneza
  • sok od polovine limuna
  • so i biber, po ukusu
  • Susam po ukusu

PRIPREMA:

Meso isecite na "štapiće". posloite i pobiberite po ukusu. U jednoj posudi pomešajte jaja i mleko. U drugoj činiji pomešajte brašno, prezle i začine. U tiganju zagrejte ulje da bude srednje jačine. 

Ne zaboravite glavno pravilo, meso će biti ukusno i fino samo ako vatra ne bude prejaka! 

Meso uvaljajte u brašno. Zatim uvaljajte u jaja, pa ponovo u brašno. Ovo drugo valjanje u brašno vam daje hrskavost. Spustite meso pažljivo u vruće ulje, i pržite 4-5 minuta, dok ne dobije lepu boju sa donje strane i kada promeni boju na površini.

Okrenite ga i pržite još 4-5 minuta da dobije hrskavost i sa druge strane. Izvadite meso na papirni ubrus i ostavite da se ocedi višak masnoće. Za to vreme pripremite sos tako što ćete u činiji pomešati sve sastojke i žicom mešati do kremaste teksture.

Komentari (0)