Arom su sve u kulinarstvu! Ako se pametno i dobro ukombinuju možete i od najjednostavnijih sastojaka dobiti pravi gastronomski specijalitet!
Piletina je jednostavno meso, za koje nije potrebno dugo pripreme, a koje se možete obogatiti različitim ukusima i podići nivo aromatičnosti na sasvim novi nivo!
SASTOJCI:
- 400 g belog mesa isečenog na šnicle
- so i biber
- 2 jajeta
- 4 kašike mleka
- 150 g brašna
- 60 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1/2 kašičice suvog peršuna
- 1/2 kašičice suvog vlašca
- 1/2 kašičice slatke (dimljene ako je imate) paprike
- 100 ml ulja, za prženje
Da li ste probali i ove recepte?
E kad OVAKAV HLEB umesite, baš svi će da se ODUŠEVE!
Kakvo JUTARNJE ZADOVOLJSTVO! Ovakav DORUČAK će vas držati SREĆNIM celog dana!
Tako HRSKAVE, ukusne, a TOPE SE POD NEPCEM! Ove kolače MORATE da okusite!
Medeni sos:
- 100 g meda
- 2 kašike dižon senfa
- 1 kašika majoneza
- sok od polovine limuna
- so i biber, po ukusu
- Susam po ukusu
PRIPREMA:
Meso isecite na "štapiće". posloite i pobiberite po ukusu. U jednoj posudi pomešajte jaja i mleko. U drugoj činiji pomešajte brašno, prezle i začine. U tiganju zagrejte ulje da bude srednje jačine.
Ne zaboravite glavno pravilo, meso će biti ukusno i fino samo ako vatra ne bude prejaka!
Meso uvaljajte u brašno. Zatim uvaljajte u jaja, pa ponovo u brašno. Ovo drugo valjanje u brašno vam daje hrskavost. Spustite meso pažljivo u vruće ulje, i pržite 4-5 minuta, dok ne dobije lepu boju sa donje strane i kada promeni boju na površini.
Okrenite ga i pržite još 4-5 minuta da dobije hrskavost i sa druge strane. Izvadite meso na papirni ubrus i ostavite da se ocedi višak masnoće. Za to vreme pripremite sos tako što ćete u činiji pomešati sve sastojke i žicom mešati do kremaste teksture.