Šta danas spremate za RUČAK? Probajte OVAJ letnji specijalitet: Punjeni paradajz iz rerne

Izvor: Naj žena Vesti 14.08.2021 13:22 0

Pravo lagano i sočno letnje jelo u kome će svi uživati

Šta danas spremate za RUČAK? Probajte OVAJ letnji specijalitet: Punjeni paradajz iz rerne

Shutterstock

Ako nikada ranije niste spremali punjeni paradajz, ovo je savršen recept za prvi put!

Potrebno je:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

  • 6 kom paradajza 
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1/2 šolje pirinača 
  • 3 struka peršuna 
  • so
  • biber
  • čubar
  • šećer
  • 3 čena belog luka 
  • 100 g brašna 
  • 5 kašika ulja

Priprema:

Paradajz se opere, odseče se vrh i dobro se izdubi. U mleveno meso se dodaje pirinač, peršun, biber, so i čubar. Začini su sa još nekim zašinom po želji.

Pravi se smesa od kašike soli i kašike šećera. Paradajz se potom namaže iznutra smesom i puni se mlevenim mesom.

"Poklopci" od paradajza se potapaju u brašno sa unutrašnje strane i vraćaju na vrh paradajza.

Ulje se sipa u posudu za pečenje i paradajz se poređa u nju.

Predhodno izdubljena unutrašnjost od paradajza se, po potrebi dodatno seče na sitne komadiće, pa sipa u posudu za pečenje, a ako je preostalo smese od soli i šećer, ona takođe može da se sipa.

Ako je paradajz sezonski i sočan, ne dodaje se voda, ali ako nije može da se doda šolja vode.

Posuda sa spremljenim punjenim paradajzom se stavlja u rernu, zagrejanu na 230 stepeni i peče se oko 40 minuta pod folijom, da ne ispari sos. Kada se skloni folija, paradajz se zapača još 30 minuta ili dok se pirinač ne skuva.

Takođe možete da propržite pirinač u tiganju pre nego što ga pomešate sa mlevenim mesom i stavite u paradajz.

img
19. 06. 2025 08:30

Svakog leta izgorite na suncu i odmor vam presedne? Pronašli smo 3 proizvoda koja štite, garantuju bronzani ten i na popustu su!

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

img
19. 06. 2025 15:30

"DA LI JE OVO SAMO ZA STRANCE?" Turisti i se žale na "paprene" cene u Hrvatskoj

img
16. 06. 2025 06:10

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

img
19. 06. 2025 07:09

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
19. 06. 2025 15:56

UPALIO CENTRIFUGU: Peja pokušao da opere Slađu i Gastoza od teških reči koje su uputili na Zlatin račun, pa pronašao način da baci ljagu na Đedovića! (VIDEO)

img
19. 06. 2025 14:30

RASTE SVUDA, A VREDI BOGATSTVO Možete zaraditi i 200 evra dnevno, biljka koja puni novčanike

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
19. 06. 2025 15:57

UMETNOST JE GLAVNI VASPITAČ NARODA: Zahvaljujući Nadeždi Petrović, u Sićevu, pre 120 godina počela sa radom prva likovna kolonija na Balkanu

img
19. 06. 2025 15:57

Tramp pobesneo i izvređao Makrona, ovaj mu nije ostao dužan!

img
19. 06. 2025 16:00

Biće para kao salate: Ova 3 znaka horoskopa otkrivaju nepresušan izvor novca sve do kraja leta!

img
19. 06. 2025 15:53

RAT U UKRAJINI: SAD neće tolerisati grubost Ukrajine

img
19. 06. 2025 07:04

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Komentari (0)