Trik kuvara za sočne kobasice: Dodajte 2 sastojka, biće ukusnije nego u restoranu!

Vesna Vukadinović Vesti 23.12.2025 10:54 0

Premaz od dva sastojka je tajni trik kuvara za savršene kobasice.

kobasice

Shutterstock

Kobasice su neizostavan deo praznične sezone. Jednostavne su za pripremu, bogatog ukusa i savršene za hladne zimske dane. Bilo da su svinjske, dimljene ili začinjene, teško je zamisliti decembar bez njih, naročito u kombinaciji s krompirom.

Ipak, postoji jednostavan trik koji može potpuno promeniti ukus kobasica i podići ih na nivo restoranskih specijaliteta. Reč je o vrućem premazu od samo dva sastojka – meda i čili praha, koji se nanosi na kobasice pre pečenja. Ovaj mali dodatak daje savršenu ravnotežu slatkog i pikantnog, a kobasice ostaju neverovatno sočne.

Recept je na TikToku podelila jedna fitnes instruktorka i zaljubljenica u hranu, a njen video pregledan je više od 700.000 puta. U kombinaciji s karamelizovanim lukom, bogatim umakom i pire-krompirom, ovo jelo postaje pravi zimski klasik.

 

@laurennicholefitness.x sausage, mash & onion gravy 🤤 favvv comfort meal, what’s yours?! comment ‘comfort’ & I’ll give you the recipe 🥔 #comfortmeal #sausageandmash #comfortfood #wholefoods #healthyeating ♬ som original - 🪐musics

 

Kako se priprema?

Potrebne su vam:

- kobasice po izboru

- malo meda

- čili pahuljice

- krompir

- puter i malo mleka

- crni luk

- umak (od malo bujona, brašna i putera)

- so i biber

Med i čili se pomešaju, kobasice se premažu tom smesom i peku u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Krompir se kuva dok ne omekša i zatim gnječi s maslacem i mlekom. Luk se polako karamelizuje, a potom se dodaje umak. Sve se servira zajedno, uz obilno prelivanje. Detaljnu pripremu pogledajte u videu.

Video:

Komentari (0)
Loading