Ne treba vam tiganj za prženje kobasica: Ovako će najlakše dobiti hrskavu koricu, ostaće sočne iznutra i neće plivati u masnoći!

Vesti 18.11.2025 20:24 0

Kobasice su sastavni deo brojnih popularnih jela, a tradicionalno se pripremaju u tiganju s malom količinom ulja.

kobasice

Shutterstock

Iako ovaj klasičan način pripreme osigurava ukusne rezultate, postoji znatno jednostavnija i učinkovitija metoda koja eliminiše potrebu za stalnim okretanjem i nadzorom.

Prema preporuci Kristin Pitmen, osnivačice popularnog kulinarskog bloga, ova metoda je izuzetno pouzdana i garantuje kobasice koje su spolja smeđe i hrskave, a u sredini sočne.

Za njenu primjenu potreban je samo jedan kuhinjski uređaj – friteza na vruć vazduh, piše Express.

Prednosti pripreme u fritezi na vruć vazduh

Pitmen ističe kobasice kao idealnu namirnicu za pripremu u fritezi na vruć vazduh jer će tako dobiti savršeno zapečenu koricu, ostaće sočne iznutra, a višak masnoće će se ocediti pa se neće kuvati u njoj.

Ovaj uređaj pogodan je za pripremu svih vrsta kobasica, od tanjih hrenovki i kobasica za doručak, preko debljih italijanskih kobasica, do prethodno kuvanih varijanti kojima se želi postići dodatna hrskavost.

Značajna prednost ove metode jeste mogućnost korišćenja iste temperature za sve vrste kobasica.

Kristin, autorka bloga Cook the Story, preporučuje zagrejavanje friteze na vruć vazduh na najvišu temperaturu, oko 200 stepeni.

"Visoka temperatura osigurava da kobasice dobiju lepu, hrskavu i smeđu koricu. To takođe znači da će kraće biti u uređaju pa je manja verovatnoća da će se isušiti", pojasnila je.

Bonus video:

 

@najzena.rs VODA OD KISELIH KRASTAVACA JE PRAVO BLAGO: OBIČNO ZAVRŠI U SUDOPERI, A KAD ČUJETE KOLIKO JE KORISNA VIŠE JE NEĆETE BACATI #najzena #zena #viral #viraltiktok #fyf ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading