Kuvar iz restorana sa Mišelinovom zvezdicom vam otkriva tajne svog zanata i daje savete kako da spremite najukusnije kobasice ali i da izbegnete najčešće greške koje svi pravimo.
Ukoliko mislite da ste svoje veštine spremanja kobasica doveli do savršenstva, onda se grdno varate. Džef Bejker, koji je imao čast da kuva za britansku kraljicu, vam otkriva kako da savršeno pripremite kobasice u pet lakih koraka. Sa više od tri decenije rada u profesionalnoj kuhinji, ovaj nagrađivani kuvar stvarno zna šta priča i radi, a mi vam donosimo njegove savete.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kako biste dobili savršene kobasice, Džef preporučuje da ih spremate na sledeći način:
1. Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta pre kuvanja. Ovo pomaže da se kobasica ravnomerno isprži i sprečava pucanje creva kobasice kada se zagreje
2. Kobasice spremajte u masivnom tiganju sa neprijanjajućim dnom, koji bi prethodno trebalo da zagrejte na niskoj ili srednjoj vatri.
3. Dodajte kašičicu pačje ili guščje masti u tiganj i mešajte dok podloga ne bude potpuno premazana. Zatim uklonite višak masnoće.
4. Stavite kobasice u tiganj, pazeći da se ne lepe jedna za drugu i držite ih stalno na ringli. Redovnim okretanjem kobasica one će dobiti prepoznatljivu zlatnu boju. Džef preporučuje da standardne deblje kobasice pržite 10 do 12 minuta.
5. Ostavite kobasice da odstoje pre serviranja. Kada se kobasice isprže, biće tvrde na dodir, sa unutrašnjom temperaturom od 70 stepeni. Tajna je u tome da kobasice pustite da se odstoje nekoliko minuta, kako bi se meso opustilo. Time ćete dobiti mekanu i sočnu kobasicu, piše portal Dejli Star.
Najčešće greške prilikom pripreme kobasica:
1. Prva je bockanje omota prilikom prženja kobasica. Na ovaj način će saft da iscuri iz njih, što znači da će vaše kobasice na kraju biti suve i bezukusne.
2. On takođe apeluje na ljude da nikada ne prže kobasice u dubokom ulju ili fritezi, jer ih to takođe može isušiti.
3. Što se tiče pečenja kobasica u rerni, iako vam ovo možda deluje kao najzdravija opcija, uz ovu metodu kuvanja vaše kobasice nikada neće imati hrskavu koricu.

PRE-MATCH TIKETI – LIVE BONUS Odigraj pre-match tiket sa 4+ para i kvotom 5.00, uz minimalnu uplatu od 1.000 dinara i pokupi 20% bonusa za LIVE klađenje!

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu!

Bomba iz Kijeva: Porošenko otkrio ono što je Zelenski dugo skrivao - stigle stravične vesti za vojsku Ukrajine

"Što mi ne osećamo da se Zemlja brzo okreće?" Andreana Čekić objasnila kako je naša planeta ravna ploča

OPOZICIONARI PORUČUJU BLOKADERIMA U ZAJEČARU: Jako ste se neozbiljno poneli što ste proglasili pobedu sa pola prebrojanih glasova! (FOTO)

"SRBIJA JE REKLA DA NEĆE PRIHVATITI NASILjE UMESTO IZBORA": Pokret socijalista čestitao pobedu SNS

NI POSLE 13 GODINA, OPOZICIJA NE MOŽE NIJEDNU OPŠTINU DA OSVOJI: Osim jedne gradske - Medijane u Nišu

OGLASIO SE VUČEVIĆ: "Srećna pobeda pristojne Srbije u Kosjeriću i Zaječaru svim građanima"
Sofija i Luka tajno flertuju?! Marko Đedović obelodanio sve detalje, Aneli ostala u potpunom šoku! (VIDEO)

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Otkrijte magiju letnjeg odmora u banjama Srbije – zdravlje, uživanje i priroda vas čekaju!
Sve po starom: Stigla bogata nagrada Velikog šefa, pala otimačina oko cigara! (VIDEO)

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena

Upozorio je Srbe 1999. a danas ga slavimo kao branitelja pravoslavlja: Evo šta se čita na današnji dan

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u
