Poznati kuvar ovo uvek dodaje kod prženja kobasica: Biće sočne, ukusne i nikad neće pucati

Slobodanka Ćorić Vesti 28.02.2025 17:01 0

Sa više od tri decenije rada u profesionalnoj kuhinji, ovaj nagrađivani kuvar stvarno zna šta priča i radi, a mi vam donosimo njegove savete

pijane kobasice

Shutterstock

Kuvar iz restorana sa Mišelinovom zvezdicom vam otkriva tajne svog zanata i daje savete kako da spremite najukusnije kobasice ali i da izbegnete najčešće greške koje svi pravimo.

Ukoliko mislite da ste svoje veštine spremanja kobasica doveli do savršenstva, onda se grdno varate. Džef Bejker, koji je imao čast da kuva za britansku kraljicu, vam otkriva kako da savršeno pripremite kobasice u pet lakih koraka. Sa više od tri decenije rada u profesionalnoj kuhinji, ovaj nagrađivani kuvar stvarno zna šta priča i radi, a mi vam donosimo njegove savete.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Kako biste dobili savršene kobasice, Džef preporučuje da ih spremate na sledeći način:

1. Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta pre kuvanja. Ovo pomaže da se kobasica ravnomerno isprži i sprečava pucanje creva kobasice kada se zagreje

2. Kobasice spremajte u masivnom tiganju sa neprijanjajućim dnom, koji bi prethodno trebalo da zagrejte na niskoj ili srednjoj vatri.

3. Dodajte kašičicu pačje ili guščje masti u tiganj i mešajte dok podloga ne bude potpuno premazana. Zatim uklonite višak masnoće.

4. Stavite kobasice u tiganj, pazeći da se ne lepe jedna za drugu i držite ih stalno na ringli. Redovnim okretanjem kobasica one će dobiti prepoznatljivu zlatnu boju. Džef preporučuje da standardne deblje kobasice pržite 10 do 12 minuta.

5. Ostavite kobasice da odstoje pre serviranja. Kada se kobasice isprže, biće tvrde na dodir, sa unutrašnjom temperaturom od 70 stepeni. Tajna je u tome da kobasice pustite da se odstoje nekoliko minuta, kako bi se meso opustilo. Time ćete dobiti mekanu i sočnu kobasicu, piše portal Dejli Star.

Najčešće greške prilikom pripreme kobasica:

1. Prva je bockanje omota prilikom prženja kobasica. Na ovaj način će saft da iscuri iz njih, što znači da će vaše kobasice na kraju biti suve i bezukusne.

2. On takođe apeluje na ljude da nikada ne prže kobasice u dubokom ulju ili fritezi, jer ih to takođe može isušiti.

3. Što se tiče pečenja kobasica u rerni, iako vam ovo možda deluje kao najzdravija opcija, uz ovu metodu kuvanja vaše kobasice nikada neće imati hrskavu koricu.

img
22. 05. 2025 09:40

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
09. 05. 2025 08:34

ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

img
21. 05. 2025 07:25

Letovanje koje se pamti: Eko-etno sela, glamping i prirodni biseri Srbije

img
16. 05. 2025 17:39

Italijanska kompanija „Valli Zabban SpA“ iskustva sa aerodromskih pisti i Formule 1 primjenjuju u Srbiji

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
22. 05. 2025 11:33

LJILJANA SMAJLOVIĆ: "Protiv Vučića i Trampa se vodi ista kampanja, iz istog priručnika!"

img
16. 05. 2025 10:47

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 303€ – na samo dva sata leta od Vas!

Komentari (0)