Pasulj je i dalje među omiljenim jelima kod nas, ali domaćice znaju da nije baš jednostavno pripremiti čorbu od pasulja. Postoje različite teorije i trikovi koji ne podrazumevaju potapanje pasulja tokom noći u hladnu vodu.
Jedna od varijanata jeste korišćenje ekspres lonca, koji skraćuje proces kuvanja, i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama. Moja baba Mara imala je svoj recept, koji iz prve ruke mogu reći da uspeva.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45–50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.
I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme kuvanja pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
